Disney+ zit in de lift: aantal abonnees stijgt boven verwachtingen

Disney+ zit in de lift: aantal abonnees stijgt boven verwachtingen

Terwijl Netflix dalende cijfers meldt, doen andere streamingdiensten het een stuk beter. Zo ook Disney+, die het eerste kwartaal van 2022 bijna 8 miljoen abonnees erbij kreeg. De verwachting is dat deze stijging de rest van het jaar doorzet.

De streamingdienst overstijgt met hun groei de verwachtingen die Wall Street voorspelde voor de periode van maart dit jaar. Met de 8 miljoen nieuwe abonnees telt Disney+ nu in totaal 137,7 miljoen leden, ruim 33% meer dan vorig jaar.

Deze stijging staat in schril contrast met Netflix, die 200.000 abonnees zag vertrekken in het eerste kwartaal. Zij verwachten een verlies van maar liefst 2 miljoen betalende klanten in het tweede kwartaal. Vandaar dat Netflix hard op de rem trapt en maatregelen neemt. Zo introduceert de streamingdienst later dit jaar al een goedkoper abonnement met reclame én zal je extra moeten betalen bij het delen van je account buiten het huishouden.

Een deel van de vertrekkende Netflix-gebruikers vindt dus een nieuw thuis bij Disney+. Het Mickey Mouse-bedrijf verwacht dan ook dat de stijging doorzet. Ze hebben de nieuwe klanten dan ook hard nodig, want hun winst daalde daarentegen met 1,02 miljard dollar door een "bedrag dat verschuldigd is aan een klant om licentieovereenkomsten voor film- en televisie-inhoud vroegtijdig te beëindigen". Dat zou een verwijzing kunnen zijn naar Disney's vroegere licentieovereenkomst met Netflix voor de Marvel-series als Jessica Jones (2015–2019) en Daredevil (2015–2018), die volgende maand allemaal naar Disney+ komen.

De aandelen van Disney daalden woensdag vervolgens met meer dan 2%. Alle verwachte nieuwe abonnees van komend jaar heeft de streamingdienst dus hard nodig.

Beeld: Still 'Moon Knight' via Marvel Studios / Disney+
Tekst: Bron

Meld je nu aan!

Deel dit artikel

Meer over:

Video on demand Disney+

Meer Disney+

Meer Disney+

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws