Vanavond op tv: Oscargenomineerde film 'Cast Away' met Tom Hanks

Vanavond op tv: Oscargenomineerde film 'Cast Away' met Tom Hanks
5 juli 2020 om 17:30

Elke dag lichten we de beste film op tv voor je uit, zodat het kiezen van een film nog makkelijker wordt. Vanavond is onze tv-filmtip de Zweedse drama-horrorfilm Cast Away (2000), geregisseerd door Robert Zemeckis, met o.a. Tom Hanks, Helen Hunt en Paul Sanchez.

In Cast Away is Chuck Noland technicus bij koeriersbedrijf FedEx. Door zijn drukke werkzaamheden heeft hij weinig tijd voor zijn vriendin Kelly. Chucks hectische leven wordt abrupt onderbroken wanneer hij het slachtoffer wordt van een vliegtuigongeluk en alleen aanspoelt op een onbewoond eiland. In het begin wordt hij overvallen door frustraties, maar langzaam leert hij te overleven. Na een periode van 4 jaar op het eiland besluit hij, via een zelfgebouwd vlot en een aangespoeld zeil, een poging te wagen naar huis te keren.

Bekijk hier alvast de trailer van Cast Away:

Hanks werd genomineerd voor een Oscar voor Beste Acteur, en daarnaast werd de muziek ook voor een Oscar genomineerd. Het verhaal van Cast Away is gebaseerd op het boek Robinson Crusoe, maar regisseur Robert Zemeckis heeft het verhaal behoorlijk aangepast.

Cast Away is vanavond om 20:30 te zien op Spike! Vanavond geen tijd? De film is ook te zien op Amazon Prime Video. Heb je deze film al gezien? Bekijk dan het overzicht van alle films op tv.

Cast Away (2000)
7.8
Chuck Noland is technicus bij koeriersbedrijf FedEx. Door zijn drukke werkzaamheden heeft Chuck weinig tijd voor zijn vriendin Kelly.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'Cast Away' via TMDb

Meer over:

Televisie FilmsCast Away (2000)

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten