Waargebeurde oorlogsfilm met Colin Firth vanaf vandaag te zien

Waargebeurde oorlogsfilm met Colin Firth vanaf vandaag te zien

Kingsman-acteur Colin Firth schittert vanaf vandaag op het witte doek in Operation Mincemeat (2022), een waargebeurde oorlogsfilm over twee officieren die een lijk gebruiken om zo de Duitsers om de tuin te leiden.

Operation Mincemeat speelt zich af in 1943, wanneer de geallieerden vastbesloten zijn om Europa te bevrijden van de Duitse bezetting. Ze plannen een grote aanval op Sicilië, maar stuiten tegen een probleem: hoe voorkomen ze dat het uitloopt tot een bloedbad? Ewen Montagu (Colin Firth) en Charles Cholmondeley (Matthew Macfadyen) krijgen de speciale opdracht om een unieke desinformatiestrategie te verzinnen. Hun geheime wapen: een dode man.

Bekijk hier de trailer van Operation Mincemeat:

De operatie heeft tijdens de Tweede Wereldoorlog daadwerkelijk plaatsgevonden. Het doel was om de Duitsers te laten geloven dat er een invasie zou plaatsvinden op Sardinië en Griekenland, en niet op Sicilië. Ook agenten Ewen Montagu en Charles Cholmondeley hebben daadwerkelijk bestaan, net als hun bijzondere missie met het lijk.

Operation Mincemeat (2022)
6.6
Het is 1943. De geallieerden zijn vastbesloten om Europa te ontworstelen aan Hitlers ijzeren greep en plannen een grote aanval op Sicilië.

De hoofdrollen worden gespeeld door Colin Firth, Matthew Macfadyen, Kelly Macdonald en Johnny Flynn en de oorlogsfilm is geregisseerd door John Madden, bekend van Miss Sloane (2016) en The Best Exotic Marigold Hotel (2011).

Operation Mincemeat draait vanaf vandaag in de bioscoop. Een overzicht van alle bioscoopfilms die vandaag in première gaan, vind je hier.

Beeld: Still 'Operation Mincemeat' via Filmdepot / Warner Bros. Entertainment

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Bioscoop FilmsOperation Mincemeat (2022)

Meer bioscoop

Meer bioscoop

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws