Trailer van Netflix-documentaire 'Keep Sweet: Pray and Obey' over schandalen bij religieuze sekte nu te zien

Trailer van Netflix-documentaire 'Keep Sweet: Pray and Obey' over schandalen bij religieuze sekte nu te zien

In 2008 trok een dramatische inval op de Yearning for Zion Ranch in West-Texas de aandacht van de hele wereld. De politie trof daar bewijs aan van seksueel, fysiek en psychologisch misbruik aan en haalde er meer dan 400 kinderen weg. De nieuwe documentaireserie Keep Sweet: Pray and Obey (2022) duikt in deze verontrustende zaak en Netflix heeft de officiële trailer vrijgegeven.

In de documentaire krijgen we een uniek en diepgaand beeld van de geheimzinnige sekte FLDS, de "Fundamentalist Church of Jesus Christ of Latter-Day Saints". De groep werd geleid door de zelfbenoemde profeet Warren Jeffs en wist jarenlang onder de radar te blijven. De nieuwe serie bevat nooit eerder vertoonde archiefbeelden en schrijnende persoonlijke verhalen van een aantal voormalig leden die wisten te ontsnappen. Hun ervaringen zijn gruwelijk: gedwongen huwelijken, verkrachting, ongewenste zwangerschappen en dat alles onder het tirannieke bewind van Jeffs.

Bekijk de trailer hieronder:

Keep Sweet: Pray and Obey is geregisseerd door Emmy-winnares Rachel Dretzin, die eerder onder andere Who Killed Malcolm X? (2020) en Far from the Tree (2021) maakte. De documentaireserie werd geproduceerd door Grace McNally, Jeff Skoll en Diane Weyermann.

Keep Sweet: Pray and Obey (2022)
7.4
Kijk op Netflix • Deze docuserie onderzoekt de opkomst van Warren Jeffs in de Fundamentalistische Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen en zijn schokkende strafzaak.

Keep Sweet: Pray and Obey is vanaf 8 juni te zien op Netflix. Ben je benieuwd naar wat er de komende tijd nog meer op Netflix verschijnt? Hier vind je ons volledige overzicht.

Beeld: Still 'Keep Sweet: Pray and Obey' via Netflix
Tekst: Netflix

Deel dit artikel

Meer over:

Video on demand Series Netflix Video'sKeep Sweet: Pray and Obey (2022)

Meer Netflix

Meer Netflix

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws