Netflix-baas steunt Dave Chappelle en Ricky Gervais als vrijheid van meningsuiting

Netflix-baas steunt Dave Chappelle en Ricky Gervais als vrijheid van meningsuiting

De CEO van Netflix, Ted Sarandos, steunt comedians Dave Chappelle en Ricky Gervais. In een interview met de New York Times komt Sarandos terug op zijn eerdere verdediging van artistieke vrijheid.

Het was vroeger een zeer liberale kwestie, dus het is een interessante tijd waarin we leven.

Ted Sarandos

Beide comedians liggen onder vuur vanwege grappen over transgenders waardoor Netflix-medewerkers protesteerden door het gebouw te verlaten. Sarandos geeft aan dat hij verrast was door de reactie, maar er niet over aarzelde om Chappelle te steunen.

Ik geloof dat de enige manier waarop komieken erachter kunnen komen wat acceptabel is, is door af en toe een grens te overschrijden. Ik denk dat het voor de Amerikaanse cultuur in het algemeen erg belangrijk is om vrije meningsuiting te hebben.

Ted Sarandos

Hij legt verder uit dat Netflix programmeert voor veel verschillende mensen met verschillende meningen, smaken en stijlen. "We willen voor elk wat wils, maar niet alles is voor iedereen."

De steun was op die manier niet moeilijk. En zelden krijg je de kans om je principes op de proef te stellen. Het was een kans om iemand te nemen, zoals in het geval van Dave, die in alle opzichten de komiek van onze generatie is, zeker de populairste komiek op Netflix. Niemand zou zeggen dat wat hij doet niet attent of slim is. Je bent het gewoon niet met hem eens.

Ted Sarandos
Ricky Gervais: SuperNature (2022)
7.6
Kijk op Netflix • Ricky Gervais geeft in zijn tweede Netflix-stand-upspecial zijn perspectief op de regels van comedy, het verwennen van zijn katten en de onzin van het bovennatuurlijke.

Sarandos geeft daarnaast niet zo'n brede uitleg over de controverse rond Ricky Gervais' nieuwe comedyspecial op Netflix, waar soortgelijke verontwaardiging werd geuit over een grap over transgenders. Sarandos zegt wel dat zijn opmerkingen over Chappelle van toepassing zijn op Gervais.

Dagen nadat Chappelle op het podium van de Hollywood Bowl werd aangevallen tijden het Netflix Is a Joke Festival, bracht Netflix een nieuwe bedrijfscultuurmemo uit. De memo suggereerde dat als je het moeilijk zou vinden om de inhoudsbreedte te ondersteunen, Netflix misschien niet de beste plek voor jou is.

Beeld: Still 'Dave Chappelle: The Closer' via Netflix
Tekst: Bron

Deel dit artikel

Meer over:

Algemeen Netflix

Meer Netflix

Meer Netflix

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws