Films op tv: alle filmtips voor komende week

Door de redactie uitgelichte films op tv

Films op tv: alle filmtips voor komende week
6 juli 2020 om 17:45
8 juli 2020 om 09:21

Elke dag lichten we de beste film op tv uit zodat het kiezen van een film die op televisie te zien is nog makkelijker wordt. Ook deze week worden er weer een aantal goede films uitgezonden, met voor ieder wat wils!

Uitgelichte films op tv week 28

We beginnen de week met de Amerikaanse dramafilm uit 2016 Patriots Day, geregisseerd door Peter Berg. De film speelt zich af tijdens de aanslag op de marathon van Boston in 2013.

Dinsdag is het tijd voor nog meer actie in de klassieker Lethal Weapon, met Mel Gibson en Danny Glover als politieagenten. Van deze film kwamen er in 1989, 1992 en 1998 nog drie vervolgen uit.

Woensdag kun je kijken naar de dramafilm Jerry Maguire uit 1996 met in de hoofdrollen Tom Cruise, Cuba Gooding jr. en Renée Zellweger en geschreven en geregisseerd door Cameron Crowe. In totaal werd Jerry Maguire genomineerd voor vijf Oscars.

Donderdag is onze filmtip de romantische komedie Notting Hill (zie afbeelding bovenaan), met Julia Roberts en Hugh Grant. De film werd genomineerd voor de Golden Globe voor beste film in de categorie 'Musical of komedie', beste filmacteur (Hugh Grant) en beste filmactrice (Julia Roberts).

Op vrijdag moet je zeker kijken naar Gladiator, geregisseerd door Ridley Scott, met hoofdrollen voor Russell Crowe, Joaquin Phoenix en Connie Nielsen. De film werd genomineerd voor twaalf Oscars en won er uiteindelijk vijf, waaronder die voor beste film en beste acteur.

Zaterdag is de filmtip de Franse komedie-dramafilm The Truman Show, geregisseerd door Peter Weir, met o.a. Jim Carrey, Laura Linney en Noah Emmerich. De film won drie Golden Globes en werd genomineerd voor drie Oscars.

We eindigen de week met de sciencefictionfilm A.I. of Artificial Intelligence uit 2001, geregisseerd door Steven Spielberg, met o.a. Haley Joel Osment, Frances O'Connor en Jude Law. De film is gebaseerd op het korte verhaal Super-Toys Last All Summer Long van Brian Aldiss.

Elke dag vind je via de volgende link het complete overzicht van alle films op tv.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'Notting Hill' via TMDb

Meer over:

Films Televisie

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten