Tom Hanks had 'Greyhound' liever in de bioscoop gezien

Tom Hanks had 'Greyhound' liever in de bioscoop gezien
7 juli 2020 om 10:12

"Het breekt mijn hart," zegt Tom Hanks over het feit dat zijn film Greyhound (2020) de bioscoop overslaat en direct naar Apple TV+ gaat. Volgens de acteur komt het de beeld- en geluidskwaliteit van de film niet ten goede.

Greyhound vertelt het verhaal van kapitein Ernie Krause in zijn eerste oorlogsmissie op zee, tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hanks speelt niet alleen de hoofdrol, hij produceerde de film ook en schreef het scenario. Het scenario is een bewerking van CS Foresters roman The Good Shepherd uit 1955.

Greyhound (2020)
7.1
Gebaseerd op het boek ‘The Good Shepherd’ van C.S. Forester. Een onervaren kapitein leidt in de Tweede Wereldoorlog een konvooi geallieerde schepen met duizenden militairen over de verraderlijke Atlantische Oceaan naar het front.

Hanks schreef al eerder films, maar Greyhound is een van de bijzonderste projecten waar hij ooit aan gewerkt heeft, vertelde hij aan The Guardian. Hij is er bijna tien jaar mee bezig geweest, en noemt het een film die je echt op het grote doek moet gaan zien. In de bioscoop dus. Daarom is hij niet blij met de veranderingen van de plannen:

Ik wil de hoge heren van Apple niet boosmaken, maar er is wel echt een verschil in de beeld- en geluidskwaliteit.

Ernie Krause is niet de eerste kapitein in wiens huid Hanks kruipt. Hij speelde de rol van kapitein in de films Captain Phillips (2013), Sully (2016) en in Saving Private Ryan (1998). Greyhound is vanaf 10 juli te zien op Apple TV+

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'Greyhound' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Celebrities FilmsGreyhound (2020)

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten