Colin Kaepernick tekent bij Disney

Colin Kaepernick tekent bij Disney
7 juli 2020 om 10:59

Colin Kaepernick heeft een productie-deal getekent bij Disney. Dat maakte het bedrijf deze week bekend. De productiemaatschappij van de activist en voormalige NFL quarterback zal een aantal jaar samenwerken met Disney, aan meerdere projecten. Een van die projecten is een documentaireserie over Kaepernicks eigen leven en zijn rol in de burgerrechtenbewegingen.

Disney liet in een verklaring weten dat het doel van deze samenwerking onder andere is om meer aandacht te besteden aan racisme, sociale onrechtvaardigheid en strijd voor gelijkheid.

Met behulp van gesprekken, interviews en niet eerder vertoonde archiefbeelden, zal Kaepernick zijn kant van het verhaal van de afgelopen vijf jaar vertellen. […] Daarnaast willen we een groter platform bieden om het werk van niet-witte regisseurs en producenten te laten zien.

Bob Iger, de uitvoerend voorzitter van Disney, vertelt dat zijn bedrijf toegewijd is om diverse en inclusieve media te maken, die reflecteert op de actualiteit. Hij is enthousiast over de samenwerking met de voormalig topsporter:

Colins ervaring geeft hem een uniek perspectief op het kruispunt van sport, cultuur en racisme. Dat zal ongetwijfeld zorgen voor meeslepende verhalen, waar iedereen wat van kan leren en waar iedereen van kan genieten. We kijken uit naar deze belangrijke samenwerking.

Vorige week kondigde ook Netflix een samenwerking aan. Colin in Black & White wordt een documentaireserie over Kaepernicks leven en zal worden geregisseerd door Ava DuVernay.

Deze nieuwe deal heeft betrekking op meerdere platforms van Disney, waaronder Disney+, ESPN, Hulu, The Undefeated en digitale animatiestudio Pixar. Het is nog niet bekend wanneer de productie voor de verschillende nieuwe projecten van start gaat of wanneer deze te zien zullen zijn.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'The Price of Protest' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Films Series Celebrities Disney+

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten