Ava DuVernay maakt voor Netflix een serie over sporter Colin Kaepernick: 'Colin in Black & White'

Ava DuVernay maakt voor Netflix een serie over sporter Colin Kaepernick: 'Colin in Black & White'
30 juni 2020 om 13:30

De Amerikaanse American football-speler Colin Kaepernick protesteerde in 2016 tijdens het Amerikaans volkslied tegen ongelijkheid en politiegeweld door te knielen in plaats van te staan. Met zijn protest bracht de sporter veel teweeg en het maakte hem in één klap wereldberoemd. Netflix gaat nu een serie maken over de jaren die Kaepernick gevormd hebben tot wie hij nu is, tijdens zijn tijd op de middelbare school.

Colin in Black & White wordt geregisseerd door Ava DuVernay. De filmmaker staat bekend om haar regiewerk in onder andere Selma (2014), de Disney-film A Wrinkle in Time (2018) en de aangrijpende serie When They See Us (2019). DuVernay bewondert vooral de activistische kant van Kaepernick:

Met zijn protest startte Colin Kaepernick een nationale discussie over ras en gelijkheid, met grote gevolgen voor zijn sport, onze cultuur, en voor hem persoonlijk.

De dramaserie zal uit zes afleveringen bestaan waarin Kaepernick als zichzelf te horen is als verteller. Daarnaast speelt een acteur de jongere versie van de quarterback. Michael Starrburry, die ook met DuVernay aan When They See US werkte, schrijft het script voor Colin in Black & White.

Wanneer de serie te zien zal zijn is nog niet bekend. Volgens de tweet van DuVernay hebben de makers er afgelopen jaar al hard aan gewerkt, waardoor het goed mogelijk is dat we hem ergens in de komende maanden online kunnen verwachten.

Colin in Black & White
Deze dramaserie van Colin Kaepernick en Ava DuVernay draait om de middelbare schooljaren van Kaepernick en de ervaringen die hem ertoe hebben gebracht om een activist te worden.

  Volg ons op Google Nieuws

Meer over:

Celebrities Series Video on demand NetflixColin in Black & White

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten