Met je vrienden op afstand samen film kijken? Dat kan straks ook op Amazon Prime

Met je vrienden op afstand samen film kijken? Dat kan straks ook op Amazon Prime
30 juni 2020 om 11:31

Het heeft ruim drie maanden lockdown geduurd, maar ook Amazon Prime komt nu met een co-watching functie. Via 'Watch Party' kun je straks je favoriete films op het platform tegelijk kijken met je vrienden en familie op afstand, om zo toch een beetje samen te zijn.

Netflix Party is al sinds het begin van de coronacrisis een veel gebruikte online service, en ook streamingservice Hulu ontwikkelde snel een manier om films op afstand met elkaar te kunnen synchroniseren. Ook NPO Start kwam met soortgelijke functie, NPO Samen. De functie werd eigenlijk ontworpen voor het Eurovision Songfestival, maar komt in de coronasituatie ook wel van pas.

Watch Party maakt het mogelijk om tot en met 100 mensen precies tegelijk een film of serie te kijken. Voor de functie heb je wel een Amazon Prime-abonnement nodig, dus je kunt het alleen samen gebruiken met andere Prime-abonnees. Een van de kijkers is de gastheer of gastvrouw, en bepaalt wanneer de film gestart of gepauzeerd wordt. De service heeft ook een ingebouwd chatvenster. De functie wordt op dit moment getest in de Verenigde Staten, en zal snel naar andere landen worden uitgebreid.

Samen kijken op afstand is door de coronacrisis een snel groeiend fenomeen. Naast de bovengenoemde functies van streamingservices kun je natuurlijk ook, al videobellend, tegelijk op 'start' drukken. Ook de mobiele app Rave maakt het mogelijk om films te synchroniseren - zelfs YouTubefilmpjes kun je met deze app op afstand tegelijk afspelen. Rave is op dit moment beschikbaar voor iOS en Android, maar er is ook een desktopversie in ontwikkeling.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Standaardafbeeldingen
Tekst: Bron

Meer over:

Video on demand

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten