Charlize Theron vindt het jammer dat haar 'Mad Max'-rol naar een andere actrice gaat

Charlize Theron vindt het jammer dat haar 'Mad Max'-rol naar een andere actrice gaat
7 juli 2020 om 12:36

Charlize Theron moest even slikken toen George Miller liet weten dat hij een jongere actrice wil casten voor de rol van Furiosa. Ze respecteert de keuze van de Mad Max: Fury Road (2015)-regisseur, maar jammer is het wel.

De afgelopen drie actiefilms waar Theron een rol in had werden goed ontvangen. Dat is wel eens anders geweest. Haar eerste actiefilm, Æon Flux (2005), was geen commercieel succes. Destijds dacht de dat haar carrière toen voorbij zou zijn, maar een decennium later was ze terug in Mad Max: Fury Road. Zo'n tweede kans is zeldzaam voor vrouwen in het actiegenre, zei Theron eerder in een interview. En ook dit avontuur lijkt nu voorbij.

Veel vrouwen krijgen geen tweede kans. Als mannen slechte films maken en jammerlijk falen krijgen ze kans na kans om het opnieuw te proberen en iets anders te maken. Bij vrouwen gebeurt dat veel minder. […] Het is jammer dat we zo het gevoel krijgen dat de kans op succes onmiddelijk verkeken is als er één ding niet lukt. Dit genre is niet zo vergevingsgezind als het om vrouwen gaat.

Mad Max: Fury Road (2015)
8.1
Achtervolgd door zijn turbulente verleden, is Mad Max (Tom Hardy) ervan overtuigd dat hij alleen kan overleven als hij in zijn eentje opereert.

In mei onthulde filmmaker George Miller dat hij bezig is met een Furiosa-prequel. Het is dan ook niet gek dat die actrice er jonger uit moet zien dan in de originele film, want de film speelt eerder. Hij wil het liefst een actrice van een jaar of 20, zei hij. Maar Therons teleurstelling is begrijpelijk. Door haar werd het personage Furiosa het popcultuurfenomeen wat ze nu is.

Ja, het is wel een beetje hartverscheurend. Ik hou van dat karakter, en ik ben dankbaar dat ik een rol heb gehad in haar creatie. Ik zal er altijd met een warm hart aan terugdenken. Uiteraard zou ik graag betrokken zijn, maar als George denkt dat het zo beter is, dan vertrouw ik hem in die keuze.

Gelukkig kunnen we Charlize Theron deze zomer wel zien in The Old Guard (2020), die vanaf 10 juli op Netflix te zien is. Theron speelt Andy, een onsterfelijke huurmoordenaar en bendeleider. Bekijk de trailer hier:

The Old Guard (2020)
6.7
'The Old Guard' is gebaseerd op de gelijknamige Amerikaanse graphic novel-serie van auteur Greg Rucka en illustrator Leandro Fernández.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'Mad Max: Fury Road' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Films Celebrities

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten