'Greyhound' met Tom Hanks slaat bioscopen over en beleeft première op Apple TV+

'Greyhound' met Tom Hanks slaat bioscopen over en beleeft première op Apple TV+
20 mei 2020 om 12:29

De nieuwste film van Tom Hanks zal de bioscopen niet halen. Apple kocht de wereldwijde rechten van Greyhound (2020) van Sony Pictures.

Het drama over de Tweede Wereldoorlog zou in eerste instantie in mei in de bioscopen uitkomen, maar door het coronavirus werd de release van de film opgeschoven. Wanneer Apple TV+ de film gaat uitbrengen is nog niet bekend.

Greyhound speelt zich af aan het begin van Tweede Wereldoorlog op het moment dat een internationaal konvooi van 37 geallieerde schepen, onder leiding van Hanks als kapitein Ernest Krause, begint aan het oversteken van de verraderlijke Noord-Atlantische oceaan. Tijdens de overtocht wordt het konvooi gevolgd door nazi-onderzeeërs.

Greyhound (2020)
Gebaseerd op het boek ‘The Good Shepherd’ van C.S. Forester. Een onervaren kapitein leidt in de Tweede Wereldoorlog een konvooi geallieerde schepen met duizenden militairen over de verraderlijke Atlantische Oceaan naar het front.

Begin maart kondigde de studio aan dat de releasedatum van de film werd uitgesteld van 8 mei naar 12 juni. Sony bracht toen ook de eerste trailer van de film uit, met Hanks die op het punt staat om uit te varen. De acteur onthult in het fragment dat het zijn eerste oversteek van de Atlantische oceaan is. De bemanning komt er dan ook achter dat ze het territorium betreden waar vliegtuigen ze pas na vijf dagen kunnen bereiken. Het schip, dat opereert onder codenaam 'Greyhound', slaagt erin een nazi-onderzeeër te vernietigen, wat het zelfvertrouwen van de bemanning in de kapitein doet toenemen.

Naast Hanks zijn ook Stephen Graham, Rob Morgan en Elisabeth Shue te zien. Gary Goetszman produceerde de film. Greyhound is gebaseerd op het boek The Good Shepherd van C.S. Forester. Aaron Schneider regisseert de film en Hanks schreef het script.

Greyhound kan worden toegevoegd aan een steeds langer wordende lijst met films die een bioscooprelease door hun vingers zagen glippen vanwege de coronapandemie.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'Greyhound' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Video on demand FilmsGreyhound (2020)

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten