Michael Bay werkt aan film over pandemie

Michael Bay werkt aan film over pandemie
20 mei 2020 om 11:10

Regisseur Michael Bay gaat de indiefilm Songbird produceren. Een pandemische thriller die ten tijde van de huidige pandemie in slechts vijf weken zal worden opgenomen.

Adam Mason (Into the Dark) zal regisseren en werken met het script dat hij samen met Simon Boyes schreef. Adam Goodman, voormalig uitvoerend producent bij Paramount, zal samen met Bay produceren via zijn bedrijf Invisble Narratives.

Ondanks de lockdown staan de opnames gepland om over vijf weken te beginnen in Los Angeles. In Hollywood is al getekend voor de productie.

Songbird wordt omschreven als een combinatie van Cloverfield (2008) (zie afbeelding bovenaan artikel) en Paranormal Activity (2007). Allebei nieuwkomers in het found-footage-genre, waarin het lijkt alsof de beelden film- of video-opnamen zijn. Een genre dat korte tijd erg populair was.

Het verhaal speelt zich twee jaar in de toekomst af. De coronapandemie is niet verdwenen omdat het virus blijft muteren, terwijl verschillende periodes van lockdown elkaar opvolgen. Of Songbird gefilmd zal worden volgens het bovengenoemde genre is nog onduidelijk. Wel is bekend dat de film geen bovennatuurlijke elementen zal bevatten, maar dat het zal draaien om een samenzwering vanuit de overheid.

Mason en Boyes zijn momenteel bezig met de casting voor de film en zijn van plan om de acteurs op afstand te trainen. Songbird kan worden gezien als wraak van Bay op het uitstellen van A Quiet Place: Part II (2020) vanwege de coronacrisis en The Forever Purge, die helemaal van het releaseschema is gehaald. Beide projecten worden door Bay geproduceerd.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'Cloverfield' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Films Celebrities

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten