Oscars 2021 mogelijk uitgesteld

Oscars 2021 mogelijk uitgesteld
20 mei 2020 om 09:56

Hoewel de 93e uitreiking van de Oscars pas in februari plaatsvinden, overweegt de Academy of Motion Picture volgens meerdere bronnen om het prijzengala uit te stellen.

Anonieme bronnen hebben laten weten dat er op dit moment nog geen concrete plannen zijn rondom het evenement. De uitreiking staat gepland op 28 februari 2021. "Het is waarschijnlijk dat ze worden uitgesteld", aldus een bron tegenover Variety.

Volgens de anonieme bron zijn de details en mogelijke nieuwe data nog niet besproken of formeel voorgesteld. Weer een andere bron informeert dat de huidige datum nog altijd in de planning staat bij tv-zender ABC, waar het evenement zal worden uitgezonden.

Nadat er in april nieuwe regels werden aangekondigd rondom de organisatie van het evenement als gevolg van de coronacrisis, zei David Rubin, de voorzitter van de academie, dat het nog te vroeg was om te bepalen of de pandemie invloed zou hebben op de Oscaruitreiking. "Het is onmogelijk om te voorspellen hoe het landschap er tegen die tijd uit zal zien. We weten dat we de film willen vieren, maar we weten nog niet precies in welke vorm dat gaat zijn."

In principe moet een film zeven dagen lang te zien zijn geweest in een bioscoop in de county Los Angeles om in aanmerking te komen voor een Oscar. Dat zal dit jaar lastig worden omdat de bioscopen al enige tijd gesloten zijn. Daarom vallen films die noodgedwongen digitaal zijn vrijgegeven, in plaats van zoals gepland in de theaters, daar nu ook onder. "Ik denk dat iedereen meeleeft met de situatie van de filmmakers en dat we de leden van de filmgemeenschap hierin moeten steunen", aldus Rubin. "Het is logisch dat we rekening houden met de huidige situatie waarin de bioscopen niet open kunnen, maar we toch online kunnen genieten van al het grote filmwerk dat er is."

Volgens de nieuwe regels komt een film ook in aanmerking als het niet in de provincie Los Angeles, maar wel in New York, Chicago, Miami Atlanta of de Bay Area gedraaid zou hebben. De academie heeft over deze versoepeling vooralsnog niets losgelaten.

Het is nog onduidelijk wat een mogelijk uitstel van de Oscaruitreiking zou kunnen betekenen voor films die na de deadline van eind 2020 worden uitgebracht en of zij zich eventueel ook kunnen kwalificeren voor de Oscars van 2021.

  Volg ons op Google Nieuws

Meer over:

Algemeen

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten