Bioscopen en filmtheaters definitief open vanaf 1 juni

Bioscopen en filmtheaters definitief open vanaf 1 juni
20 mei 2020 om 08:55

Dinsdagavond bevestigde premier Rutte tijdens een persconferentie waar zoveel filmliefhebbers al weken naar uitzien: de bioscopen gaan weer open op 1 juni.

De versoepeling van enkele maatregelen, waaronder de aan strenge voorwaarden gebonden opening van bioscopen, werd al eerder op 6 mei aangekondigd. Het was echter nog maar de vraag of de gegevens rondom het aantal besmettingen de versoepeling zou toelaten.

Dat blijkt nu het geval te zijn en daarom heeft het Outbreak Management Team (OMT) de regering geadviseerd dat onder andere bioscopen en filmtheaters hun deuren mogen openen voor maximaal dertig bezoekers per zaal. In tegenstelling tot eerdere berichten gaat het om dertig personen exclusief personeel.

Bezoekers moeten in de bioscoop en in de zaal minstens anderhalve meter afstand houden, tenzij zij tot hetzelfde huishouden behoren. Een spontaan bioscoopbezoek zit er voorlopig nog niet in. Kaartjes moeten van tevoren worden gereserveerd en aan bezoekers wordt voor de deur gevraagd of zij gezondheidsklachten hebben die kunnen duiden op een coronabesmetting.

Verder zal er door de bioscopen en filmtheaters gewerkt worden volgens strikte hygiënemaatregelen en zullen bezoekers via vaste routes naar de zaal worden geleid. Eerder al schreven we hoe het coronaprotocol eruit ziet. Dat kun je hier nog eens lezen.

Vanuit diverse bioscopen is enthousiast gereageerd op het nieuws. Bij Pathé is de voorverkoop van tickets inmiddels van start gegaan. De bioscoopketen laat weten "bezoekers graag weer te verwelkomen".

  Volg ons op Google Nieuws

Meer over:

Algemeen Bioscoop

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten