Vanavond op tv: Oscargenomineerde film 'Straight Outta Compton'

Vanavond op tv: Oscargenomineerde film 'Straight Outta Compton'
19 mei 2020 om 17:50

Elke dag lichten we de beste film op tv voor je uit, waardoor het kiezen van een film nog makkelijker wordt. Vanavond is onze tv-filmtip de Oscargenomineerde film Straight Outta Compton (2015) van F. Gary Gray.

Straight Outta Compton is een biografische dramafilm over de hiphopgroep N.W.A. De titel is afkomstig van de naam van hun debuutalbum en het gelijknamige nummer.

In 1987 gebruikten vijf jonge mannen openhartige teksten en hardcore beats om hun frustraties en woede over hun leven in één van de meest gevaarlijke buurten van Amerika te uiten en creëerden hiermee een machtig wapen: hun muziek. Deze culturele rebellen vormden samen de N.W.A.

Met hun muziek, attitude en talent vochten ze tegen de autoriteiten die hen onder de duim wilden houden. In hun teksten vertelden ze de waarheid over het leven in de hood en begonnen ze een sociale revolutie die nog steeds invloed heeft op de hedendaagse samenleving.

Bekijk hier de trailer van Straight Outta Compton:

Straight Outta Compton is vanavond om 20.30 uur te zien op SBS 9. De film ontving een Oscarnominatie voor beste origineel scenario.

Heb je Straight Outta Compton al gezien? Bekijk dan het overzicht van alle films op tv.

Straight Outta Compton (2015)
7.9
In 1987 gebruikten vijf jonge mannen openhartige teksten en hardcorebeats om hun frustraties en woede over hun leven in één van de meest gevaarlijke buurten van Amerika te uiten en creëerden hiermee een machtig wapen:

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'Straight Outta Compton' via TMDb

Meer over:

Televisie FilmsStraight Outta Compton (2015)

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten