Vervolg 'Luther' wordt waarschijnlijk een film volgens Idris Elba

Vervolg 'Luther' wordt waarschijnlijk een film volgens Idris Elba

In een interview met Idris Elba over zijn serie In the Long Run (2018– ), sprak hij over de toekomst van Luther (2010–2019). De detectiveserie telt vijf seizoenen en het laatste seizoen eindigde in 2019 met de schokkende dood van een belangrijk personage. Elba gaf aan dat er "nog geen formeel plan is voor Luther op dit moment", maar hij heeft wel een idee.

Luther startte in 2010 en viel goed in de smaak. De serie verrast met twists en een kat-en-muis-spel tussen detective Luther en psychopaat Morgan. Elba keert graag terug als Luther in een film en geeft ook aan dat ze "heel dicht bij" het verwezenlijken daarvan zijn. In 2018 speelde hij ook al met het idee. Volgens hem is Luther namelijk geknipt voor een filmvervolg.

Luther heeft alle ingrediënten om in de voetsporen te treden van de klassieke films van de jaren negentig zoals Se7en (1995) en Along Came a Spider (2001) en ik denk dat we dat als blauwdruk moeten gebruiken om [een film] te maken.

Als de film er komt wordt deze grootschaliger dan de serie en is er een goede kans dat het een internationaal project wordt. Daarnaast probeerde Jimmy Akingbola, die samen met Elba in In The Long Run speelt ook even een rol te bemachtigen. Hij grapte in het interview "Heeft Luther een broer? Gewoon even checken. Ik heb namelijk de lange jas."

Of de film er echt gaat komen blijft even afwachten. Andere projecten van Elba die in ieder geval op de planning staan zijn The Suicide Squad (2021) en hij speelt een hoofdrol in Concrete Cowboy (2020), een film die in première gaat op het filmfestival van Toronto.

Luther (2010–2019)
8.4
De toegewijde rechercheur John Luther (Idris Alba) beschikt over een zeldzaam scherp inzicht in de gedachtewereld van levensgevaarlijke criminelen.
Beeld: Still 'Luther' via TMDb
Tekst: Bron

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

AlgemeenLuther (2010–2019)

Meer algemeen

Meer algemeen

🔥Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws