Netflix verlengt 'The Last Kingdom' met een vijfde seizoen

Netflix verlengt 'The Last Kingdom' met een vijfde seizoen
9 juli 2020 om 08:35

De cast van The Last Kingdom (2015– ) heeft goed nieuws voor hun fans. De Netflix-serie krijgt een vijfde seizoen, zo onthullen ze in een video die ze plaatsen op social media.

Seizoen 5 zal bestaan uit 10 afleveringen, net als seizoen 3 en 4. Hierin krijgen we te zien hoe Uhtred zich realiseert wat zijn doel is in het leven, en dat is meer dan alleen Bebbanburg. De ambitie van Uhtred is gegroeid en hij kijkt naar de toekomst van Engeland in zijn geheel. Echter, om zijn nieuwe doelen te bereiken moet hij vechten tegen zijn grootste vijand en ongekende verliezen doormaken.

The Last Kingdom is gebaseerd op de boeken The Saxon Stories van Bernard Cornwell. Het volgt de avonturen van Uhtred van Bebbanburg (gespeeld door Alexander Dreymon), een krijger die geboren werd als Saxon maar opgroeide als een Deen. In het negende- en tiende-eeuws Engeland komt Uhtred haaks tegenover Koning Alfred van Wessex te staan (gespeeld door David Dawson). De Koning probeert alle delen van het land bij elkaar te brengen als een groep Vikings door het land raast.

Bekijk hier de trailer van seizoen 4 van The Last Kingdom, dat sinds 28 april op Netflix in Amerika te zien is, en dat eind 2020 of begin 2021 in Nederland verschijnt:

De serie is geen Netflix-original, maar werd oorspronkelijk geproduceerd door de zender BBC 2. Vanaf het tweede seizoen kwam Netflix aan boord om te helpen met de productie en nam dit vanaf seizoen 3 volledig over.

Wanneer de productie begint van seizoen 5 is nog onbekend.

The Last Kingdom (2015– )
8.4
Het is het jaar 872, veel van de Koninkrijken die wij nu kennen als Engeland zijn veroverd door de Noormannen, alleen Wessex is nog onafhankelijk onder leiding van Koning Alfred (David Dawson).

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'The Last Kingdom' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Video on demand Series NetflixThe Last Kingdom (2015– )

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten