Kanye West baseert zijn presidentscampagne op Wakanda uit 'Black Panther'

Kanye West baseert zijn presidentscampagne op Wakanda uit 'Black Panther'
9 juli 2020 om 14:00

Net wanneer je denkt dat 2020 geen gekker jaar kan worden, stelt rapper Kanye West zich beschikbaar als president in de VS. Maar dat is nog niet alles, de man van Kim Kardashian vertelt in een interview met Forbes dat hij zijn campagne baseert op het fictionele Wakanda uit Black Panther (2018).

West heeft klaarblijkelijk zó genoten van de Marvel-film dat hij het liefst in een echte versie van Wakanda zou wonen. Hij legt uit dat hij het model van de fictionele Afrikaanse stad wil gebruiken als blauwdruk van hoe hij een overheid zou runnen.

Veel Afrikanen houden niet van de film [Black Panther] en hoe zij worden neergezet in Wakanda. Maar ik ga de stad gebruiken als metafoor voor hoe onze ontwerpgroep zal aanvoelen in het Witte Huis. Het is een positief idee: je hebt Kanye West, één van de machtigste personen op aarde – niet daarbuiten want er bestaan ook grote buitenaardse machten. Maar terug naar Wakanda… net als in de film wanneer de koning de wetenschapper bezoekt om zijn schoenen om haar schoenen te laten wikkelen. Alleen al het aantal innovaties die kunnen plaatsvinden, het aantal innovaties in medicijnen. We gaan samen innoveren.

Op zich zijn we zulke bizarre (en behoorlijk vage) uitspraken van West gewend, maar met betrekking tot de serieuze presidentsverkiezingen komt dit extra apart over. Daarnaast lijkt het punt van West wel overeen te komen met de boodschap van Wakanda in Black Panther, dat de mensheid samen moet komen om nieuwe technologieën en ontwikkelingen te combineren en elkaar te helpen. Hoe de buitenaardse krachten waar de rapper het over heeft hierbij aansluiten is enigszins onduidelijk. Wellicht dat hij dit binnenkort toelicht tijdens de rest van zijn campagne.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'Black Panther' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Celebrities AlgemeenBlack Panther (2018)

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten