Nieuwe Netflix-film met Chris Hemsworth is een van zijn slechtst scorende films ooit

Nieuwe Netflix-film met Chris Hemsworth is een van zijn slechtst scorende films ooit

Spiderhead (2022), de nieuwe sci-fi thriller van Netflix met Chris Hemsworth in de hoofdrol, is sinds zijn verschijnen een van de laagst gewaardeerde films van de Australische acteur. De film ontvangt van alle kanten negatieve kritieken.

De film, die eerder deze maand werd uitgebracht, werd met veel hype ontvangen en trok werd na de release van de trailer vergeleken met het razend populaire Black Mirror (2011– ). Maar nu, een paar weken later, druppelen de reacties binnen en die zijn niet al te best.

Spiderhead (2022)
5.4
Kijk op Netflix • In de nabije toekomst krijgen veroordeelden de kans om zich vrijwillig als medisch subject in te zetten in de hoop hun straf te verkorten.

Op filmrecensiesite Rotten Tomatoes heeft Spiderhead op dit moment een score van slechts 44%. De publieksbeoordeling is nog lager, slechts 35%. Daarmee staat de film onder Ghostbusters (2016), waarin Hemsworth ook meespeelde.

Vergeleken met veel andere films waarin de Australische acteur meespeelde zijn dat echt beroerde scores. Thor: Ragnarok (2017) scoort 93% bij Rotten Tomaties, en ook Rush (2013) heeft een hoge score van 89%.

Los van de percentages zijn ook de inhoudelijke reacties niet al te best. Veel recensenten vragen zich af waar de duistere griezeligheid uit het boek, waarop de film gebaseerd is, in de film gebleven is. De film is lang niet zo eng als het orignele verhaal en weet haar kijkers niet te vangen, aldus de journalisten. Louis Chilton van The Independent schreef:

In Spiderhead van Netflix is het einde van de film helemaal radicaal Hollywood-achtig gemaakt. Ze hebben het veranderd in iets dat mensen makkelijk zullen slikken.

Ben je benieuwd naar wat wij van de film vonden? Lees de review van onze recensent hier. Spiderhead is nu te zien op Netflix. Het volledige aanbod van Netflix vind je hier.

Beeld: Still 'Spiderhead' via TMDb
Tekst: Bron

Deel dit artikel

Meer over:

Video on demand Films NetflixSpiderhead (2022)

Meer Netflix

Meer Netflix

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws