Genoten van 'Peaky Blinders'? Bekijk dan ook deze 5 vergelijkbare series

Genoten van 'Peaky Blinders'? Bekijk dan ook deze 5 vergelijkbare series

Heb jij ook zo genoten van het laatste seizoen van de populaire misdaadserie Peaky Blinders (2013–2022) op Netflix en ben je nu op zoek naar vergelijkbare series? Met onze serietips zit je binnen no time volledig in een nieuw verhaal. In de lijst hieronder vind je 5 vergelijkbare series die nu op een streamingdienst in Nederland staan en perfect zijn voor fans van Peaky Blinders. De serie met Cillian Murphy wordt daarnaast nog afgesloten met een film.

Andere handige pagina's:

5 Animal Kingdom

Animal Kingdom (2016– )
8.2
Kijk op Viaplay • De 17-jarige Joshua "J" Cody trekt in bij zijn losbandige familie in Zuid-Californië nadat zijn moeder gestorven is aan een overdosis.

Deze serie op Viaplay draait tevens om een misdaadfamilie waarvan de leden allemaal bloedverwanten zijn. De Codys zijn een bende uit Oceanside, Californië, die wordt geleid door Smurf (Ellen Barkin). We volgen het verhaal vanuit J Cody, de kleinzoon van Smurf die in het familiebedrijf komt werken na de dood van zijn moeder.

4 The Alienist

The Alienist (2018– )
7.7
Kijk op Netflix • 'The Alienist' draait om Laszlo Kreizler, een briljante en obsessieve ‘Alienist’ die weet hoe geesteszieke patiënten behandeld kunnen worden.

Laszlo Kreizler (Daniel Brühl) weet hoe geesteszieke patiënten behandeld kunnen worden. Hij krijgt de taak om achter een ritualistische moordenaar aan te gaan, die het gemunt heeft op jonge jongens. John More (Luke Evans) en Sara Howard (Dakota Fanning) helpen hem daarbij.

3 Kin

Kin (2021– )
7.5
Kijk op NPO Start/Plus • De familie Kinsella is niet groot, maar speelt een belangrijke rol in het drugscircuit van Dublin. Zoon Michael komt vrij uit de gevangenis op een moment dat de spanningen tussen zijn familie en een rivaliserend kartel steeds hoger oplopen.

De spraakmakende Ierse serie speelt zich af in het hedendaagse Dublin en volgt een oorlog tussen rivaliserende georganiseerde misdaadfamilies, de Kinsellas en de Cunninghams, die uitbreekt na een tragisch, onnodig moment van geweld. De leiders van de misdaadfamilies worden gespeeld door Ciarán Hinds en door Aidan Gillen, die we kennen als Aberama Gold uit Peaky Blinders en als Petyr 'Littlefinger' Baelish uit Game of Thrones (2011–2019).

Afbeelding via TMDb
Afbeelding via TMDb

2 Gangs of London

Gangs of London (2020)
8.1
Kijk op Viaplay • Wanneer het hoofd van een criminele organisatie, Finn Wallace, wordt vermoord, bedreigt het plotselinge machtsvacuüm dat zijn dood veroorzaakt de fragiele vrede tussen het ingewikkelde web van bendes die in de straten van de stad opereren.

Deze Britse serie kan gezien worden als een moderne Peaky Blinders en draait om een machtsstrijd tussen verschillende internationale criminele organisaties in Londen nadat de machtigste onderwereldfiguur van de stad, Finn Wallace (Colm Meaney), is vermoord. Zijn zoon, Sean (gespeeld door John Shelby-acteur Joe Cole), vecht om zijn vaders plaats in te nemen en te voorkomen dat de zaken uit de hand lopen, terwijl hij probeert uit te zoeken wie hem vermoord heeft.

1 Taboo

Taboo (2017– )
8.4
Kijk op Netflix • In 'Taboo' wordt het verhaal verteld van de lang doodgewaande James Keziah Delaney (Tom Hardy). In 1814 keert hij vanuit Afrika terug naar zijn huis in Londen als compleet veranderd en getekend man.

Peaky Blinders-maker Steven Knight is tevens de man achter Taboo. De lang doodgewaande James Keziah Delaney (Tom Hardy) keert in 1814 vanuit Afrika terug naar zijn huis in Londen als compleet veranderd en getekend man. Hij wilt een nieuw leven beginnen en de nalatenschap van zijn vader, die aan het hoofd van een scheepsbouwimperium stond, opeisen.

Staat hier niks voor je tussen? Bekijk ook eens de beste series op Netflix via: Beste series op Netflix. Kijk voor het hele overzicht van nieuwe films en series op Netflix op onze pagina Nieuw op Netflix.

Beeld: Still 'Peaky Blinders' via TMDb

Deel dit artikel

Meer over:

Video on demand Series NetflixPeaky Blinders (2013–2022)

Meer Netflix

Meer Netflix

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws