'Poeslief' roept iedereen op kattenfilmpjes te sturen

'Poeslief' roept iedereen op kattenfilmpjes te sturen
10 juli 2020 om 11:18

Elke katteneigenaar herkent het wel: je telefoon staat vol met tientallen of misschien wel honderden filmpjes van je pluizige huisdier. Gelukkig zijn deze schattige ongebruikte beelden eindelijk ergens goed voor. De makers van Poeslief (2020) roepen iedereen op kattenfilmpjes naar hen te sturen.

In de Nederlandse film staat de huiskat centraal en zullen uiteindelijk filmpjes van iedereen uit Nederland gebruikt worden voor het eindproduct. Het idee voor de film ontstond door het succes van kat Abatutu in de documentaire De Wilde Stad (2018) en in Wiplala (2014). In één klap werd het dier beroemd in heel Nederland. Bekijk hier Abatutu in de trailer van De Wilde Stad:

In de nieuwe film Poeslief spreekt dit keer niet Martijn Fischer, maar Nicolette Kluiver de stem van Abatutu in. "Ik vind het een hele eer om in de huid te kruipen van de grootste dierenacteur van Nederland," aldus de dierenliefhebbende presentatrice. Oprichter van het social media-kanaal #DARUM!, Dennis Gerritsen, schrijft het script voor de kat. Poeslief wordt geregisseerd door Ignas van Schaik, die voorheen werkte aan De Nieuwe Wildernis (2013) en Holland, natuur in de delta (2015).

Kattenfilmpjes voor het Abatutu-project mogen op deze Facebookpagina geplaatst worden. Poeslief zal geheel toepasselijk op 4 oktober, oftewel dierendag, in première gaan.

Ben je nog niet bekend met de beroemde kat? Wiplala is nu te zien op Videoland. Voor een volledig overzicht van het aanbod op Videoland kun je hier terecht.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'Poeslief' via Filmdepot
Tekst: Bron

Meer over:

Films AlgemeenPoeslief (2020)

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten