Netflix-baas over abonnement met reclame: 'Laten nu grote groep potentiële abonnees liggen'

Netflix-baas over abonnement met reclame: 'Laten nu grote groep potentiële abonnees liggen'

Netflix-baas Ted Sarandos laat opnieuw van zich horen over hun nieuwe abonnementsvorm met reclame. Dit gebeurde tijdens het Cannes Lions festival, dat na twee jaar pandemie terug is en dit jaar Sarandos benoemt tot Entertainment Person of the Year.

Goedkoper Netflix-abonnement met reclame

Volgens Sarandos is het introduceren van reclame nodig om zo te concurreren met andere streamingdiensten. Belangrijk is om te benadrukken dat het om een goedkoper abonnement gaat, waarbij je dus een stuk minder per maand betaalt dan nu, maar dan wel af en toe reclame krijgt te zien. Kies je dus niet voor een goedkoper abonnement, dan blijft alles zoals het nu is.

'Laten nu te veel abonnees liggen'

Sarandos legt uit dat deze goedkope abonnementsvorm, die ze enkel goedkoper kunnen maken door reclame toe te voegen, belangrijk is om ook mensen met een kleiner budget de kans te geven om Netflix te bekijken.

We laten op dit moment een grote groep potentiële abonnees liggen. Mensen die zeggen: 'Netflix is voor mij te duur en ik vind het niet erg om advertenties te kijken'. We komen dan ook met een nieuwe abonnementsvorm.

Ted Sarandos

De Netflix-baas benadrukt ook nog eens dat als je de advertenties niet wil zien, je gewoon bij je huidige abonnement kunt blijven. Aan die abonnementen verandert namelijk niets.

Er komt een nieuw abonnement. We gaan niets toevoegen qua advertenties aan Netflix zoals je dat vandaag kent. We voegen een advertentie-vorm toe voor mensen die graag minder willen betalen en het niet erg vinden om dan advertenties te kijken.

Mogelijk komend najaar al goedkoper abonnement met reclame op Netflix

Over de prijs van dit goedkopere abonnement is nog niets bekend, maar dit zal in ieder geval een stuk goedkoper zijn dan de huidige abonnementen. Oorspronkelijk zou Netflix dit pas in 2023 of zelfs in 2024 willen introduceren, maar de streamingdienst zet nu toch vaart achter de plannen. Bronnen van The New York Times melden dat de streamingdienst de plannen komend najaar al wil doorvoeren. Zodra hier iets officieel over bekend wordt gemaakt, zullen wij hierover berichten.

Beeld: Via depositphotos
Tekst: Bron

Deel dit artikel

Meer over:

Video on demand Netflix

Meer Netflix

Meer Netflix

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws