Chris Pratt over aankomende Mario-rol: 'Anders dan wat je bent gewend in de Mario-wereld'

Chris Pratt over aankomende Mario-rol: 'Anders dan wat je bent gewend in de Mario-wereld'

Het ziet ernaar uit dat de Mario-vertolking van Chris Pratt in Super Mario Bros: The Movie (2022) heel anders zal klinken dan we gewend zijn van de Italiaanse loodgieter. In een interview met Variety onthult de acteur dat zijn stem in de animatiefilm "anders is dan alles wat je eerder in de Mario-wereld hebt gehoord".

Mario-stem vernieuwd

Toen bekend werd dat Jurassic World-ster Chris Pratt de stem zal inspreken van Mario, reageerde fans van de game allesbehalve enthousiast. Zij zijn bang dat hij niet in de buurt kan komen van de stem die gamers zo gewend zijn uit het klassieke spel. De originele Mario-stem nadoen, was echter nooit de bedoeling, als we Pratt mogen geloven.

Het is een geanimeerde voice-over vertelling. Het is geen live-action film. Ik ga niet in een loodgieterspak overal heen rennen. Ik geef een stem aan een geanimeerd personage, en die is vernieuwd en anders dan alles wat je eerder in de Mario-wereld hebt gehoord.

Chris Pratt

Trots op zijn Mario-stem

Toch is de acteur uitgekomen op een stem waar hij "echt trots" op is. Ook Super Mario Bros-producent Chris Meledandri verdedigt Pratt en vertelt dat zijn voice-overwerk "fenomenaal is". Pratt benadrukt zelf dat het vinden van de juiste stem vooral een samenwerking was met de regisseurs.

Ik heb nauw samengewerkt met de regisseurs en een paar dingen uitgeprobeerd, en ben uitgekomen op iets waar ik echt trots op ben en waarvan ik niet kan wachten tot de mensen het zien en horen.

Uitgesteld tot 2023

Helaas zullen we nog iets langer moeten wachten tot we Pratts Mario-vertolken kunnen beoordelen. Super Mario Bros: The Movie werd onlangs namelijk uitgesteld tot 2023. "Mijn diepste verontschuldigingen, maar ik beloof dat het het wachten waard zal zijn," aldus Nintendo-baas Shigeru Miyamoto. April 2023 zal de animatiefilm in de bioscoop verschijnen.

Super Mario Bros: The Movie (2022)
Loodgieter Mario (Chris Pratt) reist met zijn broer Luigi (Charlie Day) door een ondergronds labyrint en probeert prinses Peach (Anya Taylor-Joy) te redden.
Beeld: Via depositphotos
Tekst: Bron

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Celebrities Films BioscoopSuper Mario Bros: The Movie (2022)

Meer celebrities

Meer celebrities

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws