George R.R. Martin onthult eerste details over Jon Snow-serie

George R.R. Martin onthult eerste details over Jon Snow-serie

George R.R. Martin, dé man achter het verhaal van Game of Thrones (2011–2019) en binnenkort ook van prequelserie House of the Dragon (2022), doet een boekje open over de nieuwe serie over Jon Snow: "Het was Kit Harington die ons op het idee bracht".

Idee van Kit Harington

Harington, die opnieuw de rol van Jon Snow oppakt als de serie officieel groen light krijgt, is dus verantwoordelijk voor het idee van de vervolgserie. Ook kwam de Game of Thrones-acteur gelijk aanzetten met zijn eigen team van schrijvers en producenten, zo vertelt Martin.

Ik kan u de namen van de schrijvers/seriemakers niet geven, want dat is nog niet vrijgegeven voor publicatie… maar Kit heeft ze ook binnengehaald, zijn eigen team, en ze zijn geweldig.

George R.R. Martin

Kijk Game of Thrones nu op HBO Max! 🍿

Voorlopige titel bekend

Ook kan de schrijver alvast verklappen wat (de huidige) titel is van het vervolg op Game of Thrones: "Onze werktitel voor de serie is SNOW." Of deze titel ook op de posters van de uiteindelijke serie verschijnt, zal nog moeten blijken. Opvallend is dat er al net zo lang aan de serie over Jon Snow wordt gewerkt als de drie andere aangekondigde spin-offseries.

SNOW is al bijna net zo lang in ontwikkeling als de andere drie, maar om wat voor reden dan ook is het nooit aangekondigd en is het nooit uitgelekt… tot nu.

Onzeker of de Jon Snow-serie groen licht krijgt van HBO

De andere spin-offs waar momenteel aan wordt gewerkt, zijn Sea Snake, Flea Bottom en 10.000 Ships. Martin is bij alle drie betrokken, maar of deze er ook echt komen, daar is de schrijver niet zo positief over.

Alle vier van deze opvolgende shows zijn nog steeds in het script stadium. Schetsen en behandelingen zijn geschreven en goedgekeurd, scripts zijn geschreven, aantekeningen zijn gemaakt, tweede en derde concepten zijn geschreven. Tot nu toe, is dat alles. Dit is de manier waarop televisie werkt. Let wel: er is nog niets groen licht gegeven, en er is geen garantie wanneer of of het zal zijn… voor geen van deze series. De waarschijnlijkheid dat alle vier de series worden uitgezonden… wel, ik zou het graag willen, maar zo werkt het meestal niet.

Of SNOW er ook daadwerkelijk komt, zal moeten blijken. Voor nu kunnen we in ieder geval uitkijken naar de aankomende prequelserie House of the Dragon die komende augustus in première gaat op HBO Max.

Beeld: Still 'Game of Thrones' via TMDb
Tekst: Bron

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Video on demand Series HBO MaxGame of Thrones (2011–2019)

Meer HBO Max

Meer HBO Max

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws