Harry Potter-schrijfster J.K. Rowling spreekt onbewust met Russische Zelensky-imitator

Harry Potter-schrijfster J.K. Rowling spreekt onbewust met Russische Zelensky-imitator

Schrijfster van de Harry Potter-boeken J.K. Rowling dacht onlangs in gesprek te zijn met de Oekraïnse president Volodymyr Zelensky, maar stond in werkelijkheid het Russische komedieduo Vovan en Lexus te woord.

Vovan en Lexus staan bekend om hun fopvideogesprekken en namen eerder al beroemdheden als Elton John, Prins Harry, Billie Eilish en Kamala Harris in de maling. Nu kunnen zij ook Rowling toevoegen aan de lijst met mensen die ze voor de gek wisten te houden. Het duo nam het videogesprek op, het is nu online te zien. Rowling en haar team lijken wat minder in hun nopjes over de toestand:

J.K. Rowling werd benaderd om te praten over haar uitgebreide liefdadigheidswerk in Oekraïne, het ondersteunen van kinderen en gezinnen die zijn getroffen door het huidige conflict in de regio. De video is een vervormde weergave van het gesprek.

woordvoerder J.K. Rowling

Het stel dat zich voordeed als Zelensky, vroeg de schrijfster om het teken op Harry Potters voorhoofd te veranderen, omdat het doet denken aan de 'Z' die Russische troepen op hun tanks zetten tijdens de invasie in Oekraïne. In plaats daarvan zou de tovenaar vanaf nu een Oekraïnse drietand op het voorhoofd moeten dragen. Rowling zou 'er naar kijken' en bood aan om het idee op sociale media te plaatsen. Volgens haar zouden de kranten het zo oppikken.

Zo opperden Vovan en Lexus nog enkele ideeën en werd het gesprek steeds opmerkelijker en werd het alsmaar duidelijker dat het niet Zelensky was waarmee Rowling sprak. Haar woordvoerder spreekt van een smakeloze grap.

Beeld: Via Depositphotos
Tekst: Bron

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Films CelebritiesHarry Potter and the Philosopher's Stone (2001)Harry Potter and the Chamber of Secrets (2002)Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (2004)Harry Potter and the Goblet of Fire (2005)Harry Potter and the Order of the Phoenix (2007)Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2011)Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2010)Harry Potter and the Half-Blood Prince (2009)

Meer celebrities

Meer celebrities

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws