Grote filmstudio's beloven reiskosten te dekken voor werknemers die abortus willen

Grote filmstudio's beloven reiskosten te dekken voor werknemers die abortus willen

Gisteren nam het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten een besluit dat naar verwachting zal leiden tot een abortusverbod in ongeveer de helft van de Amerikaanse staten. Hollywood reageert razendsnel op dit besluit en stelt werknemers gerust. Grote studio's en bedrijven, waaronder Warner Bros., Netflix en Disney, hebben hun gezondheidszorg uitgebreid en beloven de reiskosten te dekken voor werknemers en familieleden die moeten reizen om abortus uit te laten uitvoeren of voor reproductieve zorg.

Paramount reageerde door te bevestigen dat zij de keuzes die hun werknemers maken wat betreft hun eigen gezondheidszorg, te blijven steunen zoals ze dat voorheen ook deden. CEO Bob Bakish liet zijn werknemers vrijdag weten dat ook het reizen naar een staat waar abortus is toegestaan daartoe behoort.

Warner Bros. Discovery reageert als volgt:

Het bedrijf is bereid om werknemers in het hele land toegang te bieden tot consistente en uitgebreide gezondheidsdiensten. Naar aanleiding van de recente beslissing van het Hooggerechtshof hebben we onmiddelijk onze gezondheidszorgopties uitgebreid.

Warner Bros. Discovery

Netflix laat weten reeds reiskosten te vergoeden voor voltijd werknemers en van hen afhankelijke personen die moeten reizen voor tal van ingrepen waaronder ook abortus. De streamingdienst biedt een vergoeding van maximaal $10,000 per werknemer en hun gezinsleden.

Ook Disney communiceerde naar het personeel kwaliteitsvolle en betaalbare zorg te verlenen aan alle werknemers, ongeacht waar ze wonen of heen moeten reizen. Andere bedrijven die hun steun aan werknemers bevestigden naar aanleiding van het besluit van het Hooggerechtshof zijn Sony, Comcast, Amazon en het filmproductiebedrijf NEON dat zelfs direct een campagne startte tegen de beslissing. Op een speciaal hiervoor opgezette website verkoopt NEON merchandise. De opbrengst hiervan gaat volledig naar het National Network of Abortion Funds.

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Algemeen

Meer algemeen

Meer algemeen

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws