Nederlandse flop 'Redbad' is een succes in Spanje

Nederlandse flop 'Redbad' is een succes in Spanje
10 juli 2020 om 12:43

Film van eigen bodem Redbad (2018) werd in 2018 bestempeld als grootste Nederlandse flop ooit. Gelukkig weten ze in Zuid-Europa het werk meer te waarderen: op het NIAFF filmfestival in Sevilla sleept de film maar liefst drie prijzen in de wacht.

Redbad won in de categorieën beste buitenlandse film, beste special effects en beste camerawerk. Afgelopen weekend vond de zevende editie van het Spaanse filmfestival plaats. Redbad deed het eerder al goed in het buitenland, zo won het in 2019 drie filmprijzen in Los Angeles. Regisseur Roel Reiné werd toen bekroond met een Special Mention Award en de regie en het camerawerk ontvingen een Excellence Award.

Nederlanders zijn daarentegen over het algemeen geen fan van het werk. Hoewel de makers rekende op zo'n 400.000 bioscoopbezoekers, waren dit er uitendelijk maar 41.500. Een regelrechte flop dus.

In de epos komt Redbad in opstand tegen zijn vader nadat zijn vriendin wordt uitgekozen om geofferd te worden aan de goden. Net als het offerritueel begint vallen de Franken de stad binnen. Redbads oom geeft hem de schuld van de nederlaag en de dood van zijn vader. Hij wordt de zee opgeduwd om te sterven, maar weet te overleven en spoelt uiteindelijk aan bij de Vikingen. Hier wordt hij opgenomen in de clan.

Bekijk hier de trailer van Redbad:

Redbad is nu te zien op Videoland. Voor een compleet overzicht van het aanbod op de streamingdienst kun je hier terecht.

Redbad (2018)
5.4
Redbad, zoon van Koning Aldigsl komt in conflict met zijn vader als zijn vriendin aangewezen wordt om geofferd te worden aan de goden.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'Redbad' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Films Algemeen Video on demand VideolandRedbad (2018)

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten