'The Umbrella Academy'-acteur Elliot Page over transitie Viktor Hargreeves: 'Het voelde heel speciaal'

'The Umbrella Academy'-acteur Elliot Page over transitie Viktor Hargreeves: 'Het voelde heel speciaal'

Toen acteur Elliot page in 2020 bekendmaakte een transman te zijn, kwam bij kijkers van The Umbrella Academy (2019– ) meteen de vraag op hoe het nu verder moest met zijn personage in de serie. De seriemakers besloten het personage ook van gender te laten veranderen. Dit was volgens hen een moeilijke taak omdat het absoluut niet geforceerd of ongevoelig over moest komen. Page en productieleider Steve Blackman bespreken de overgang van Victor en wat het voor de serie betekent.

Page is erg te spreken over hoe er met de overgang van zijn personage om is gegaan. Hoewel castleden meestal nauwelijks of geen zeggenschap hebben over het plot, werd Page deze gelegenheid wel gegeven.

Een van de meest bijzondere aspecten hiervan is hoe het wordt aangepakt. Het is geen ongevoelig moment tussen de broers en zussen. De scènes zijn herkenbaar voor me, omdat ik een transpersoon ben en op die manier word gezien. Dit maak je als acteur niet vaak mee omdat we meestal geen controle hebben over de verhaallijn dus het voelde echt speciaal.

Elliot Page

Blackman wil graag benadrukken dat het trans-zijn slechts één van de vele elementen is van Viktors karakter:

Ik kan alleen maar zeggen dat het Viktors verhaallijn zal beïnvloeden. We hebben ideeën over wat we zouden willen doen als we een vierde seizoen krijgen. Wat mij aansprak is dat Viktors overgang niet de verhaallijn van de serie is geworden. We zijn in staat geweest om samen iets te maken dat heel evenwichtig en authentiek aanvoelt. Ook in de toekomst willen we dit blijven doen.

Steve Blackman

Page sluit zich aan bij Blackman, maar kijkt er ook naar uit om in de toekomst meer herkenbare verhalen over het trans-zijn te vertellen in de serie. Allemaal op voorwaarde uiteraard dat Netflix de serie verlengt.

The Umbrella Academy (2019‑ )
7.9
Kijk op Netflix • Een ontspoord gezin van superhelden komt bij elkaar om het mysterie rond de dood van hun vader, de dreigende apocalyps en nog veel meer op te lossen.
Beeld: Still 'The Umbrella Academy' via TMDb
Tekst: Bron

Reacties

Deel dit artikel

Meer over:

Celebrities Series Video on demand NetflixThe Umbrella Academy (2019– )

Meer Netflix

Meer Netflix

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws