'The Batman'-serie over de politie van Gotham in de maak bij HBO

'The Batman'-serie over de politie van Gotham in de maak bij HBO
11 juli 2020 om 11:12

The Batman (2021) met Robert Pattinson als de gemaskerde superheld is nog niet eens uit of er wordt al een spinoff aangekondigd. Regisseur Matt Reeves gaat voor HBO aan de slag met een serie dat zich in hetzelfde universum afspeelt als de film.

Alhoewel er nog geen titel bekend is wordt het door sommigen Gotham Central genoemd. Hierin staat niet Batman centraal zoals we gewend zijn, maar de politieagenten die in de schaduw van de vleermuisachtige superheld opereren.

DC Comics bevestigt met het nieuws dat The Batman zich in een geheel nieuw universum afspeelt, waar de serie vervolgens ook op voortbouwt. Zo speelt Jeffrey Wright in de film de rol van detective James Gordon en is de kans groot dat hij, of in ieder geval zijn personage, ook in de serie te zien zal zijn.

Doordat Reeves zowel de film als de serie op zich neemt is het verlengen van dit nieuwe universum een logische stap. Streamingdienst HBO Max legt uit dat "de serie een ongekende kans biedt om de wereld in de film uit te breiden en de overtuigende doch complexe personages uit Gotham verder te ontwikkelen".

Het is nog onduidelijk of Wright en Pattinson meespelen in de spinoff. Nog niemand is gecast tijdens deze eerste fase van de serie. De film The Batman is vanaf 30 september 2021 in de bioscoop te zien.

The Batman (2021)
'The Batman' is een film uit 2021 in het genre actie / misdaad. In de film, geregisseerd door Matt Reeves, spelen onder anderen Robert Pattinson en Colin Farrell.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'The Batman' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Series Algemeen Video on demandThe Batman (2021)

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten