Nikola Tesla is een charmante uitvinder in eerste trailer van 'Tesla'

Nikola Tesla is een charmante uitvinder in eerste trailer van 'Tesla'
11 juli 2020 om 11:54

In de nieuwste biopic over uitvinder Nikola Tesla gaat hij de wetenschappelijke strijd aan met zijn rivaal Thomas Edison. IFC Films laat in de eerste trailer van Tesla (2020) zien hoe dit er vroeger uitzag. Zo belanden de twee mannen bijvoorbeeld in een ijsgevecht…

Ethan Hawke kruipt in de huid van Tesla, de man die verantwoordelijk is voor het bedenken en ontwerpen van de moderne wisselstroom. Hij begon zijn carrière ooit bij het bedrijf van Edison (gespeeld door Kyle MacLachlan), waarna hij toch besloot op zichzelf verder te gaan. De biopic volgt het verhaal van de uitvinder op een behoorlijk vrije manier, oftewel regisseur Michael Almereyda geeft zijn eigen draai aan het waargebeurde verhaal.

Bekijk hier de eerste trailer van Tesla:

Opvallend is dat Anne Morgan (Eve Hewson) het publiek direct aanspreekt terwijl ze Tesla googelt op haar MacBook.

Als je Nikola Tesla googelt krijg je 34 miljoen resultaten. Dit zijn eigenlijk maar vier foto's. Als je verder kijkt, wordt het duister.

De biopic lijkt hierdoor te spelen met het idee dat ze een moderne draai geven aan het bekende verhaal. De film is daarin zelfbewust. Tesla is dan ook anders dan de eerdere biografische drama over het leven van Tesla, The Current War (2017) met Benedict Cumberbatch als Thomas Edison en Nicholas Hoult als Tesla.

Tesla is vanaf 21 augustus in een beperkt aantal Amerikaanse bioscopen te zien en zal tegelijkertijd een digitale release on demand krijgen. Hoe deze precies te bekijken is vanuit Nederland en of de film hier ook in de bioscoop te zien draait, is nog niet bekend.

Tesla (2020)
5.0

Tesla (2020)

biografie / drama • Michael Almereyda
Met Ethan Hawke en Kyle MacLachlan
Nikola Tesla vecht een zware strijd om zijn nieuwe uitvinding van de grond te krijgen. Misnoegd over de hebzucht van Thomas Edison werkt hij aan een wisselstroomgenerator en -motor.
Beeld: Still 'Tesla' via TMDb
Tekst: Bron

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Films Algemeen BioscoopTesla (2020)

Lees ook:

Meer bioscoop

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws