'Dune 2' uitgesteld, Warner Bros. maakt nieuwe releasedatum bekend

'Dune 2' uitgesteld, Warner Bros. maakt nieuwe releasedatum bekend

Het vervolg op Dune (2021) laat iets langer op zich wachten. Studio Warner Bros. heeft de releasedatum van Dune 2 verplaatst van oktober 2023 tot november 2023. Ook heeft de nieuwe Godzilla vs. Kong-film een officiële datum te pakken.

Iets langer wachten op Dune 2

De nieuwe datum van het Dune-vervolg ligt slechts een maand later, dus de vertraging is te overzien. 17 november 2023 is nu de officiële Amerikaanse datum; in Nederland verschijnen films doorgaans een dag of twee dagen eerder in de bioscoop.

Kijk Dune nu op HBO Max! 🍿

Reden voor het (korte) uitstel is niet bekend. De opnames moeten nog plaatsvinden; die starten volgens regisseur Denis Villeneuve ergens later dit jaar. Momenteel is Warner Bros. bezig met het rondkrijgen van de cast, zo strikten ze al Christopher Walken, Elvis-ster Austin Butler en Florence Pugh. Ook de Franse actrice Léa Seydoux is gecast, zij neemt de grote rol van Lady Margot op zich, lid van de Bene Gesserit.

Dune (2021)
8.0
Kijk op HBO Max • Bewerking van Frank Herberts sciencefictionroman. 'Dune' vertelt het mythische heldenverhaal van Paul Atreides, een briljante en begaafde jongeman die tot grootse dingen is voorbestemd.

Ook releasedatum voor nieuwe Godzilla vs. Kong-film

Het vervolg op Godzilla vs. Kong (2021), dat nu nog geen titel heeft, staat gepland voor 15 maart 2024, zo laat Warner Bros. tevens weten. Adam Wingard neemt opnieuw plaats op de regiestoel; verdere details zijn nu nog niet bekend. Godzilla vs. Kong bracht zo'n 474 miljoen dollar in het laatje van de studio, ondanks de pandemie en het feit dat deze tegelijkertijd uitkwam op HBO Max.

Godzilla vs. Kong (2021)
6.3
Kijk op HBO Max • In 'Godzilla vs. Kong' nemen deze twee mythische tegenstanders het tegen elkaar op in een spectaculaire strijd, waarbij het lot van de wereld op het spel staat.
Beeld: Still 'Dune' via TMDb
Tekst: Bron

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Bioscoop FilmsDune (2021)

Meer bioscoop

Meer bioscoop

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws