Tim Allen teleurgesteld in 'Lightyear': 'Heeft niets te maken met mijn personage'

Tim Allen teleurgesteld in 'Lightyear': 'Heeft niets te maken met mijn personage'

Tim Allen, de man die jarenlang de stem insprak van Buzz Lightyear in de Toy Story-films, is niet verbonden aan het nieuwste project Lightyear (2022), dat het achtergrondverhaal verteld achter waar het speelgoed op is gebaseerd. Allen heeft de film gezien en is ietwat teleurgesteld: "Het is een beetje… ik weet het niet".

'Ik wou dat er een betere connectie was'

In de nieuwe Pixar-film is het Captain America-acteur Chris Evans die het personage inspreekt. Lightyear speelt zich af in hetzelfde universum als Toy Story, maar is in wezen de film die het speelgoed van Buzz Lightyear inspireerde.

Toch vind Allen dat de connectie met het originele speelgoed veel groter had moeten zijn. Volgens hem is die er zelfs helemaal niet.

Het lijkt gewoon geen verband te hebben met het speelgoed, en het is een beetje… ik weet het niet. Het heeft gewoon geen verband met Buzz. Het is gewoon geen connectie. Ik wou dat er een betere connectie was.

Tim Allen

De acteur uit The Santa Clause (1994) had wel degelijk de keuze om betrokken te zijn bij het project, maar dat weigerde hij: "Het korte antwoord is dat ik hier buiten ben gebleven omdat het niets te maken heeft met mijn personage". Ook maakt Allen duidelijk dat Lightyear door een heel nieuw team wordt gemaakt "dat niks met de eerste films te maken heeft gehad".

Geen succes in de bioscoop

Niet alleen Allen is teleurgesteld in de nieuwe film, ook het grote publiek lijkt er niet al te veel in te zien. Lightyear loopt namelijk nog niet storm in de bioscoop en bracht 'slechts' 51 miljoen dollar in het laatje van Pixar tijdens het openingsweekend, een van de laagste openingen van de studio. Ook komt het niet vaak voor dat een Pixar-film niet op de eerste plek staat in de Amerikaanse box office, dat is nu wel het geval: Jurassic World: Dominion (2022) staat op nummer één. In Nederland gebeurt hetzelfde. Hoogstwaarschijnlijk verschijnt de nieuwe Pixar-film binnenkort op Disney+. Een releasedatum is echter nog niet bekend.

Lightyear (2022)
6.1
'Lightyear' is het achtergrondverhaal van Buzz Lightyear, de ruimteheld die als inspiratie diende voor het bekende speelgoedfiguur uit de Toy Story-reeks.
Beeld: Still 'Lightyear' via Filmdepot / The Walt Disney Company
Tekst: Bron

Reacties   Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Celebrities Films BioscoopLightyear (2022)

Meer celebrities

Meer celebrities

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws