Amazon Prime Video introduceert een nieuw personage van 'Lord of the Rings: The Rings of Power'

Amazon Prime Video introduceert een nieuw personage van 'Lord of the Rings: The Rings of Power'

Amazon Prime Video introduceert vandaag een gloednieuw karakter voor de langverwachte serie The Lord of the Rings: The Rings of Power (2022), namelijk elvenkoning Gil-galad, gespeeld door Benjamin Walker.

Wie is Gil-galad?

Samen met enkele van de andere elven koos Gil-galad, de Hoge Koning van de Noldor, ervoor om na het Eerste Tijdperk in Middle-Earth te blijven in plaats van naar de Onsterfelijke Landen te vertrekken. Gil-galad vestigt een rijk in Lindon en de jonge halfelf Elrond werkt vaak aan zijn zijde. Hoewel vrede aan de oppervlakte lijkt te gedijen, is misschien niet alles wat het lijkt. Gil-galad is niet iemand die zelfgenoegzaam wordt, maar heeft een gezonde scepsis over het schijnbare gebrek aan kwaad in Middle-Earth.

Hij heeft zo'n elvenachtig gevoel voor de naderende wedergeboorte van het kwaad. Hij ziet het altijd een seconde eerder. Dus als we hem aan het begin van seizoen één vinden, bevindt hij zich in een tijd van vrede. Maar voor Gil-galad betekent dat iets heel anders. Die vrede en vrijheid vereisen constante waakzaamheid. En ik denk dat hij het lange schaakspel speelt van het behoud van Middle-earth. We moeten ook onthouden dat deze elfen ervoor kozen om te blijven. Ze hadden naar Valinor kunnen gaan en op de elven Walhalla-stranden kunnen wonen en nog lang en gelukkig kunnen leven in licht, liefde en extase.

Benjamin Walker
Bron: Ben Rothstein/Amazon Prime Video
Bron: Ben Rothstein/Amazon Prime Video

Maar de elven bleven, gedeeltelijk, om de hoop te behouden. Ondanks hun onsterfelijkheid en het feit dat ze herhaaldelijk de dood hebben moeten ondergaan van iedereen die ze kennen, hebben de elfen nog steeds hoop. Ze gaan de uitdaging aan, vooral Gil-galad.

Het is bijna alsof hij het in de lucht kan ruiken. En dat niet alleen. Hij heeft deze verbinding met de levenskracht van Midden-aarde, bijna alsof hij de tentakels van het kwaad onder de korst van Midden-aarde kan voelen glijden. En hij weet dat het er is. En dus roept de vraag op wat ik eraan ga doen?

Benjamin Walker
Bron: Ben Rothstein/Amazon Prime Video
Bron: Ben Rothstein/Amazon Prime Video

Releasedatum van The Lord of the Rings: Rings of Power op Amazon Prime Video

The Lord of the Rings: Rings of Power is vanaf 2 september te zien op Amazon Prime Video. Voor een compleet overzicht van alle nieuwe films en series die binnenkort op de streamingdienst verschijnen, kun je terecht op onze pagina Binnenkort op Amazon Prime Video.

The Lord of the Rings: The Rings of Power (2022)
Kijk op Prime Video • Serie gebaseerd op 'The Lord of the Rings' die zich afspeelt tijdens de 3.441-jarige periode, bekend als de Age of Númenor, of de Second Age.
Beeld: Still 'Lord of the Rings: The Rings of Power' via TMDb
Tekst: Bron

Deel dit artikel

Meer over:

Video on demand Series Amazon Prime VideoThe Lord of the Rings: The Rings of Power (2022)

Meer Amazon Prime Video

Meer Amazon Prime Video

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws