Wanneer verschijnt 'Stranger Things' seizoen 5 op Netflix?

Wanneer verschijnt 'Stranger Things' seizoen 5 op Netflix?

Sinds deze vrijdag zijn op Netflix eindelijk de laatste afleveringen van Stranger Things (2016– ) seizoen 4 te zien. Voor iedereen die deze twee (extra lange) afleveringen nu al heeft gezien, is de grote vraag: wanneer verschijnt seizoen 5 van de wereldberoemde horrorserie op de streamingdienst? In dit artikel gaan we in op alle info die we hier nu al over hebben.

Stranger Things eindigt met seizoen 5

Makers (en broers) Matt en Ross Duffer kondigden afgelopen februari het vijfde seizoen aan en schrijven in een brief aan de fans dat de serie zal eindigen met dit seizoen. Oorspronkelijk zou de serie uit slechts vier seizoenen bestaan, maar dat is nu niet meer genoeg, leggen ze uit.

Zeven jaar geleden planden we de volledige verhaalboog voor Stranger Things. Op dat moment voorspelden we dat het verhaal vier tot vijf seizoenen zou duren. Het bleek te groot om in vier te vertellen, maar – zoals je binnenkort zelf zult zien – razen we nu naar onze finale. Seizoen 4 zal het voorlaatste seizoen zijn; seizoen 5 zal het laatste zijn.

Matt en Ross Duffer

Hoewel er nog vrijwel niets bekend is over het vijfde seizoen, onthulden de gebroeders Duffer wel al dat er een flinke tijdsprong zal plaatsvinden van seizoen 4 naar 5.

Releasedatum Stranger Things seizoen 5 op Netflix

Het liefst hadden de Duffer-broers en Netflix de twee seizoenen achter elkaar opgenomen, maar dat lukte helaas niet omdat het zo veel tijd koste om de lange laatste afleveringen af te maken, zo leggen de seriemakers uit. De opnames van seizoen 5 moeten dus nog plaatsvinden.

Stranger Things (2016– )
8.7
Kijk op Netflix • Nadat een jongetje onder zeer verdachte omstandigheden is verdwenen, komen in het fictieve stadje Hawkins, Indiana in de jaren 80 mysterieuze zaken aan het licht, zoals geheime experimenten, bovennatuurlijke krachten en een vreemd meisje.

Gelukkig zullen we dit keer niet zo lang hoeven te wachten als bij seizoen 4, als het aan Matt en Ross Duffer ligt, vooral omdat het coronavirus dit keer minder roet in het eten lijkt te gooien. De voorbereidingen van seizoen 5 zijn al gedaan.

De kloof zou deze keer een stuk korter moeten zijn, vanwege het feit dat we al een eerste schets hebben, en we kunnen ons niet voorstellen dat er nog een gedwongen stop van zes maanden zal zijn [vanwege de pandemie].

Toch is de verwachting dat het slotseizoen dit jaar niet meer zal verschijnen op Netflix. Gemiddeld zaten er steeds zo'n acht maanden tussen de opnames en de release op Netflix. Verwacht wordt dat seizoen 5 daarom pas rond eind 2023 te zien zal zijn. Hopelijk komt Netflix binnenkort met positiever nieuws en een eventuele releasedatum. Op de hoogte blijven? Maak een account aan op onze website, zet Stranger Things in je watchlist en blijf zo automatisch op de hoogte van het laatste nieuws.

Beeld: Still 'Stranger Things' via Netflix / Tina Rowden

Deel dit artikel

Meer over:

Series Video on demand Netflix Netflix-tips VOD-tipsStranger Things (2016– )

Meer Netflix

Meer Netflix

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws