Zangeres Kate Bush verdient miljoenen door 'Stranger Things'

Zangeres Kate Bush verdient miljoenen door 'Stranger Things'

Het is 37 jaar geleden dat zangeres Kate Bush haar single Running Up That Hill, uitbracht en nu weer beleeft zij ongekend succes met de hit. De Netflix-serie Stranger Things (2016– ) koos het lied als lijflied voor het personage Max. Hoewel Bush vandaag de dag een teruggetrokken leven leidt, heeft het de zangeres sinds de release van Stranger Things seizoen 4 al 2,3 miljoen dollar opgeleverd aan royalties.

Hoewel de auteursrechten van veel muziek in handen is van platenmaatschappijen, wil het geluk nou net dat Bush zelf in het bezit is van de rechten over het nummer Running Up That Hill en dat ze in ieder geval het grootste deel van de miljoenen in eigen zak kan steken. Bush' succes gaat echter verder dan alleen dollars. Inmiddels heeft ze drie records weten te breken. Nog nooit eerder stond een single zo lang op plek nummer 1 in de Engelse hitlijsten. Verder is Bush nu de oudste vrouw die een nummer 1 plek heeft bereikt en tot slot zat er nog nooit eerder zoveel tijd tussen twee nummer 1 rankings voor hetzelfde lied. Cher die eerder recordhouder was met haar nummer Believe, feliciteerde Bush via Twitter.

Running Up That Hill wordt in Stranger Things gebruikt als favoriete nummer voor Max. Het nummer is zowel in de eerste als in de vierde aflevering te horen, maar speelt vooral in de vierde een belangrijke rol als Max oog in oog staat met de dood. Bush' nummer lijkt het personage de kracht te geven om te vechten voor haar leven. Het groeide uit tot de meest besproken aflevering van het seizoen, reden genoeg voor actrice Sadie Sinks en regisseur Shawn Levy om de scène uitgebreid te bespreken. Netflix nam een kijkje achter de schermen.

Stranger Things (2016– )
8.7
Kijk op Netflix • Nadat een jongetje onder zeer verdachte omstandigheden is verdwenen, komen in het fictieve stadje Hawkins, Indiana in de jaren 80 mysterieuze zaken aan het licht, zoals geheime experimenten, bovennatuurlijke krachten en een vreemd meisje.
Beeld: Still 'Stranger Things' via Netflix
Tekst: Bron

Deel dit artikel

Meer over:

Celebrities Series Video on demand NetflixStranger Things (2016– )

Meer Netflix

Meer Netflix

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws