'Dune: Part Two' begint met opnemen

'Dune: Part Two' begint met opnemen

Lokale berichten uit Italië hebben bestevigd dat Dune: Part Two (2023) van Legendary Entertainment morgen al voor twee dagen wordt opgenomen in Altivole.

Waar wordt Dune: Part Two opgenomen?

De volledige productie met een groot deel van de cast die terugkeert, staat gepland voor 21 juli in Boedapest, Hongarije, waar de titel uit 2021 ook werd opgenomen.

De opnames in Italië vinden naar verluidt plaats in de door Carlo Scarpa ontworpen Brion Tomb, een modernistisch ogend gebied dat rijp lijkt voor het Dune-universum. Scarpa ontwierp het betonnen gestructureerde gebied tussen 1968-78, bestaande uit een kleine kapel, een reflecterend zwembad, een arcosolium en tuinen met Byzantijnse en Japanse accenten.

Wie speelt in Dune: Part Two

De originele cast van Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Zendaya, Javier Bardem en Josh Brolin hernemen hun rollen. Daarnaast voegen Léa Seydoux als Lady Margot, Florence Pugh, Christopher Walken en Austin Butler zich toe aan het tweede deel.

De Mary Parent, Cale Boyter, Villeneuve en Tanya LaPointe produceerden Dune (2021) met een brutowinst van €384 miljoen WW en won zes Oscars nadat ze waren genomineerd voor tien, waaronder die voor Beste Film.

Releasedatum van Dune: Part Two

Vorige week werd bekend dat de releasedatum van het vervolg van 20 oktober 2023 werd verschoven naar 17 november 2023. Voor een compleet overzicht van alle nieuwe films die binnenkort in de bioscoop verschijnen, kun je terecht op onze pagina Binnenkort in de Bioscoop.

Beeld: Still 'Dune' via TMDb
Tekst: Bron

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Films BioscoopDune (2021)Dune: Part Two (2023)

Meer bioscoop

Meer bioscoop

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws