Muzieksupervisor 'Stranger Things' over Metallica in seizoensfinale: 'Het moet dit nummer zijn'

Muzieksupervisor 'Stranger Things' over Metallica in seizoensfinale: 'Het moet dit nummer zijn'

Na 'Running Up That Hill' van Kate Bush brengt Stranger Things (2016– ) weer de aandacht terug op een ouder lied, in dit geval is dat Metallica's 'Master of Puppets'. Dankzij het laatste seizoen van Netflix' Stranger Things, steeg de hit van Bush uit 1985 naar de top van de Amerikaanse hitlijsten nadat deze in seizoen 4 was opgenomen. Hetzelfde kan nu gebeuren met een song van Metallica.

Let op: dit artikel bevat spoilers van Stranger Things seizoen 4!

In het tweede deel van seizoen 4, gaat Eddie Munson, gespeeld door Joseph Quinn, de Upside Down binnen met de rest van de Hawkins-crew en belooft hij het op te nemen tegen de kwaadaardige Vecna.

Geen ander nummer

In de scène pakt Eddie zijn gitaar en speelt hij 'Master of Puppets' van Metallica, terwijl hij het "meest metal concert ooit" uitvoert. Terwijl hij op zijn gitaar speelt, worden de vleermuizen rond Vecna's hol weggelokt, waardoor Steve, Nancy en Robin Vecna kunnen aanvallen.

De muzieksupervisor van de show, Nora Felder, legt uit dat uitvoerende producenten Matt en Ross Duffer het nummer tijdens de pre-productie in het script hadden geïntegreerd.

Het was weer zo'n moment van 'het moet dit nummer zijn'. Dit deel van het verhaal was naar verwachting een cruciale en vooral huiveringwekkende scène waarin Eddie heldhaftig voor zijn leven vechtte. Ik geloof dat de Duffer Brothers van mening waren dat het spelen van 'Master of Puppets' in de uitgebreide scène de duidelijke keuze was. Geen ander nummer werd verder besproken en we zorgden er direct voor dat het mogelijk was.

Nora Felder

Reactie van Metallica op Stranger Things

Metallica-frontman James Hetfield heeft gezegd dat het nummer, van Metallica's doorbraakalbum met dezelfde naam en wat algemeen beschouwd wordt als een van de klassiekers van de band, in wezen gaat over drugs en hoe verslaving mensen onder controle houdt.

Felder bevestigt dat Quinn daadwerkelijk gitaar speelt in de scène: "Ja, Joseph nam de tijd om de gitaarriff te leren en speelde echt mee met een begeleidingstrack. Iedereen vond dat hij het geweldig deed."

Stranger Things (2016– )
8.7
Kijk op Netflix • Nadat een jongetje onder zeer verdachte omstandigheden is verdwenen, komen in het fictieve stadje Hawkins, Indiana in de jaren 80 mysterieuze zaken aan het licht, zoals geheime experimenten, bovennatuurlijke krachten en een vreemd meisje.
Beeld: Still 'Stranger Things' via Netflix
Tekst: Bron

Deel dit artikel

Meer over:

Video on demand Series NetflixStranger Things (2016– )

Meer Netflix

Meer Netflix

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws