Trailer voor 'Idiot Prayer', de nieuwe concertfilm van Nick Cave

Trailer voor 'Idiot Prayer', de nieuwe concertfilm van Nick Cave
13 juli 2020 om 15:32

Nick Cave deelt de eerste details en een trailer voor zijn nieuwe project Idiot Prayer: Nick Cave Alone At Alexandra Palace (2020). Het is een concertfilm, gefilmd in een leeg Alaxandra Palace in Londen. In de hypnotiserende trailer draagt de Bad Seeds-frontman een gedicht voor, terwijl hij door het gebouw naar een vleugelpiano toe loopt. De sfeer die de trailer in minder dan drie minuten neerzet, is veelbelovend voor de hele film.

In de concertfilm, die alleen via een online livestream te zien zal zijn op 23 juli, zal Cave een aantal nummers uit zijn repetoire spelen, zowel de hits als de wat onbekendere nummers. Ook zullen er een paar nummers uit de Grinderman-periode komen voorbij, staat in de beschrijving op zijn eigen website.

De titel van de concertfilm verwijst naar een nummer op het album The Boatman's Call uit 1997. De muzikant zegt over zijn nieuwe project:

Idiot Prayer komt voort uit mijn 'Conversations With …'-evenementen, die ik de afgelopen jaren gedaan heb. Ik vond het te gek om andere versies van mijn liedjes te spelen, om ze te distilleren tot hun essentiële vorm, waarbij de nadruk op de teksten ligt. […] Ik had het gevoel dat ik mijn eigen nummers opnieuw ontdekte, en was van plan om op een gegeven moment deze nieuwe versies ook op te gaan nemen.

Idiot Prayer: Nick Cave Alone At Alexandra Palace (2020)
Nick Cave treedt solo op met zijn piano, in deze film die op de iconische Londense locatie Alexandra Palace is opgenomen.

Dat laatste ging niet, want de wereld ging op slot als gevolg van de Covid-19 pandemie. De tour die hij met de Bad Seeds zou doen werd uitgesteld en alle studios gingen dicht. Alles leek stil te staan, aldus Cave:

En binnen deze stilte begon ik na te denken om de nieuwe varianten van de nummers niet alleen op te nemen, maar om dit ook te filmen. […] Ondertussen werkte ik thuis aan het omvormen van andere nummers tot deze 'kleine' versie. Nieuwe nummers, nummers van het Ghosteen album, dingen van Grinderman en ook echt vroeg werk van de Bad Seeds.

Het zou wel eens kunnen zijn dat dit zijn laatste concertfilm is. De zanger noemt de film het derde deel van een trilogie, samen met 20,000 Days on Earth (2014) en One More Time with Feeling (2016).

Idiot Prayer is een gebed in de leegte - alleen in Alexander Palace. Ik hoop dat iedereen er net zoveel van geniet als ik heb genoten van het maken ervan.

Idiot Prayer is op 23 juli online te bekijken via een livestream, tegen betaling. Meer informatie over de film en over hoe tickets te verkrijgen vind je op de officiële website van Nick Cave.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'One More Time With Feeling' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Celebrities Films Video on demandIdiot Prayer: Nick Cave Alone At Alexandra Palace (2020)

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten