Documentaire over 'de echte Laura Palmer' in de maak

Documentaire over 'de echte Laura Palmer' in de maak
13 juli 2020 om 16:39

In een nog uit te brengen boek en een bijbehorende documentaire gaan David Bushman en Mark Givens op zoek naar het verhaal achter de moord op Hazel Drew. Haar noodlottige einde was een inspiratiebron voor David Lynch's Twin Peaks (1990–2017).

Het misdaadmysterie draagt de naam Blonde, Beautiful and Dead: The Murder Mystery That Inspired Twin Peaks en zal als boek verschijnen bij Amazon Publishing. Metabook Entertainment gaat aan de slag met de verfilming. In hun nieuwe project gaan de schrijvers op zoek naar het verhaal achter de mysterieuze moord op Drew, in de zomer van 1908 in Sand Lake, New York. De eerste teaser voor de documentaire is nu al te zien op Vimeo.

Blonde, Beautiful and Dead: The Murder Mystery That Inspired Twin Peaks
'Blonde, Beautiful and Dead: The Murder Mystery That Inspired Twin Peaks' behandelt de moord op Hazel Drew, een jonge vrouw die in de zomer van 1908 in Sand Lake, New York, stierf.

In Blonde, Beautiful, and Dead doen Bushman en Givens onderzoek naar "de geheimen, de corruptie en de genderpolitiek van één kleine stadsgemeenschap", laat productiehuis Metabook weten. In een gezamelijke verklaring zeiden de twee:

Hoewel we door dit verhaal werden aangetrokken door onze fascinatie met Twin Peaks, hebben we ons na al ons onderzoek van de afgelopen jaren gerealiseerd dat de moord op Hazel Drew op zichzelf al een aangrijpend en schandalig moordmysterie is. Met dit verhaal geven we haar een eigen stem.

Mark Frost zal het voorwoord van het boek schrijven, waarin hij terugblikt op het moment dat hij voor het eerst hoorde over Hazel Drew. Hij raakte geïnspireerd door de onopgeloste moordzaak, die uitgebreid werd uitgemeten in de kranten met details over Drews dubbelleven en vermoedens over geheime geliefdes. Frost verwerkte elementen van het verhaal in de succesvolle Twin Peaks-serie. In een verklaring zei de scenarioschrijver:

Het was het eerste echte misdaadverhaal dat me als kind boeide. De moord op Hazel Drew staat in verband met macht, geld en seksuele politiek die het tijdsbeeld van toen goed weergeeft. […] Dit spookachtige verhaal leverde me ook de nachtmerrie-inspiratie voor de fictieve tragedie die decennia later leidde tot de vraag: Wie heeft Laura Palmer vermoord?

Twin Peaks (1990–2017)
8.8
Twin Peaks is de naam van een rustig dorpje vlakbij de Canadese grens in de staat Washington. "Wie vermoordde Laura Palmer?", is de vraag die op de lippen brandt van de bewoners van het stadje.

Het boek zal in de winter van 2021 verschijnen. Wanneer de documentaire uitkomt is nog niet bekend.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'Twin Peaks' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Films SeriesBlonde, Beautiful and Dead: The Murder Mystery That Inspired Twin PeaksTwin Peaks (1990–2017)

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten