Sam Mendes wint belangrijkste DGA-prijs voor film '1917'

Sam Mendes wint belangrijkste DGA-prijs voor film '1917'
26 januari 2020 om 11:01

De Oscars worden pas over twee weken gehouden, maar het lijkt er steeds meer op dat 1917 (2019) de Oscar voor beste film zal gaan winnen. Het drama dat zich afspeelt tijdens de Eerste Wereldoorlog pakte zaterdagavond in Los Angeles een grote prijs toen de Directors Guild of America Sam Mendes de hoofdprijs gaf tijdens het evenement.

Eerder deze maand won de film al een prijs van de Producers Guild of America en de beste drama- en regieprijs bij de Golden Globes. Ondanks al deze prijzen is het niet zo dat er geen concurrentie voor de film is. Mendes heeft behoorlijke concurrentie van Quentin Tarantino (Once Upon a Time ... in Hollywood (2019)), Martin Scorsese (The Irishman (2019)), Taika Waititi (Jojo Rabbit (2019)) en Bong Joon Ho (Parasite (2019)).

Nu 1917 deze prijzen heeft gepakt, maken er dan eigenlijk nog wel andere films kans op de prestigieuze Oscar voor beste film? Slechts twee keer in de afgelopen tien jaar heeft een film de Oscar voor beste film gewonnen zonder eerst de DGA- en PGA-prijzen in ontvangst te hebben genomen.

Alleen Parasite lijkt ons nog een geduchte concurrent om de Oscar voor beste film te pakken. De Zuid-Koreaanse thriller kan dan zelfs de eerste niet-Engelstalige film worden die de Oscar voor beste film wint.

Beeld: Copyright 2019 WW Entertainment
Tekst: Bron

Meer over:

Bioscoop Films1917 (2019)

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten