Mogelijk vervolg op Netflix-film 'Bird Box'

Mogelijk vervolg op Netflix-film 'Bird Box'
14 juli 2020 om 15:01

De afgelopen jaren heeft Netflix op snel tempo heel wat eigen films en series uitgebracht. Een van de grootste hits uit 2018 was Bird Box (2018) met Sandra Bullock in de hoofdrol. Onlangs werd bekend dat er mogelijk een vervolg in de maak is.

Bird Box is gebaseerd op de gelijknamige roman van Josh Malerman. De film kwam uit in 2018 en was meteen een enorme hit. Door de populariteit van de film leek een vervolg onvermijdelijk. Malerman zegt daarover:

Ik kan er nog niet veel over zeggen, maar wel dat het in ontwikkeling is. Het is raar die geheimzinnigheid, maar ik doe mee.

Het lijkt er dus op dat Netflix actief bezig is met het ontwikkelen van een tweede deel en dat ook Malerman daarbij betrokken is. Wat zeker scheelt is dat het open einde van Bird Box een vervolg zeker mogelijk maakt.

Een zintuigelijke ervaring

Malerman is momenteel bezig aan zijn vervolgroman met de titel Malorie. Daarin wordt het verhaal van Bird box voortgezet 12 jaar nadat Bullocks personage met haar kinderen veilig zijn aangekomen. Het is duidelijk dat Malerman ideeën heeft om het verhaal voort te zetten.

De eerste film was voor velen een opwindende ervaring. Het was naast A Quiet Place (2018) een verhaal met een zintuigelijke ervaring. Deze keer moesten de hoofdrolspelers zichzelf blinddoeken om te voorkomen dat ze door een mysterieus monster zouden worden gedood.

Het zal interessant zijn om te zien hoe de verhaallijnen zich verder ontwikkelen. Of de film sterk op het tweede boek gaat lijken is nog maar de vraag. Of Sandra Bullock opnieuw haar medewerking verleent is nog onduidelijk.

Bird Box is momenteel te streamen via Netflix.

Bird Box (2018)
6.6
Wanneer een mysterieuze kracht de wereldbevolking uitdunt, is er maar één ding zeker: wie het ziet, berooft zichzelf van het leven.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still Sandra Bullock in 'Bird Box' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Netflix FilmsBird Box (2018)

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten