Zo bereidde Asa Butterfield van 'Sex Education' zich voor op zijn rol

Zo bereidde Asa Butterfield van 'Sex Education' zich voor op zijn rol
14 juli 2020 om 15:56

Toen Sex Education (2019– ) op Netflix verscheen duurde het niet lang voordat de serie werd geprezen vanwege de slimme, positieve seksuele boodschap en de hartverscheurende romantiek die af en toe van het scherm spatte. Daarnaast kent de serie een hoop buitengewoon sympathieke personages, waar je als kijker als snel op gesteld raakt.

In het tweede seizoen passeren steeds meer kleurrijke personages de revue. Desondanks blijft het seksuele advies af en toe net zo stuntelig en onhandig als in het eerste seizoen. Asa Butterfield, speelt Otis Milburn, een charismatische tienerjongen met een soms wat hoge dosis aan zenuwen.

Het is daarom geheel te begrijpen dat zowel Maeve (Emma Mackey) als Ola (Patricia Allison) verliefd op hem zijn en waarom hij de coolste beste vriend van de school heeft (Ncuti Gatwa als Eric).

Butterfield zelf is net zo zachtaardig als zijn personage Otis. De 23-jarige acteur brak door met zijn rol in The Boy in the Striped Pyjamas (2008) in 2008. Daarna speelde hij in hits als Nanny McPhee and the Big Bang (2010), Hugo (2011) en Ender's Game (2013). Maar het was Sex Education dat hem op de kaart zette.

Verlaten schoolbadkamer

Het eerste seizoen draait om Otis die in een verlaten schoolbadkamer sekstherapie geeft aan zijn klasgenoten. Hij komt tot zijn advies door stiekem te kijken naar hoe zijn moeder (Gillian Anderson) als seks-en relatietherapeut te werk gaat.

Nu blijkt dat dit voor Butterfield niet eens zo vergezocht is. Zijn eigen moeder is namelijk psycholoog. Naar eigen zeggen waren er dan ook veel overeenkomsten te vinden in de relatie met zijn eigen moeder, zo liet Butterfield weten in een recent video-interview.

Minder de indringende vragen en meer de openheid van het gesprek en de bereidheid om met elkaar te praten en eerlijk te zijn. Daar zouden veel moeder-zoonrelaties meer mee kunnen doen.

Toen het tijd werd om de scènes op te nemen waarin hij zelf therapie geeft, wendde hij zich daarom tot zijn eigen moeder. Het zorgde ervoor dat hij meer waardering kreeg voor haar werk.

Ik herinner me dat ik aan het begin van de serie met mijn moeder sprak over de rol van de therapeut. Ik probeerde uit te zoeken wat voor vragen een therapeut zou kunnen stellen en hoeveel van jezelf je er in kan stoppen, of dat je gewoon luistert en reageert zonder een eigen mening.

De eerste twee seizoenen van Sex Education zijn momenteel te streamen via Netflix. Het derde seizoen verschijnt waarschijnlijk in januari 2021.

Sex Education (2019– )
8.3
Een onervaren tiener die nog bij zijn moeder woont die seksuologe is, gaat samenwerken met een slimme, opstandige klasgenoot op de middelbare school om een eigen sekstherapiepraktijk te beginnen.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still Sex Education via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Netflix SeriesSex Education (2019– )

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten