Komt er een nieuwe 'Dirty Dancing'-film?

Komt er een nieuwe 'Dirty Dancing'-film?
15 juli 2020 om 12:07

Jennifer Grey, oftewel Baby uit Dirty Dancing (1987), maakt zich klaar om te verschijnen in een dansfilm van Lionsgate. Gebaseerd op de dingen die nu bekend zijn, geloven sommige mensen dat er sprake kan zijn van een vervolg op Dirty Dancing.

Lionsgate heeft de rechten voor de Dirty Dancing-films in handen en maakte eerder al de prequel Dirty Dancing: Havana Nights (2004). Niet alleen dat is een indicatie dat het mogelijk is, ook de tijd waarin de film speelt zou precies kloppen. De vervolgfilm speelt namelijk in de jaren negentig en aangezien het origineel in 1963 speelde zou er dus, net als in het echte leven, ongeveer dertig jaar verstreken zijn en is het goed mogelijk dat Grey haar rol weer oppakt. Wel zal het voor fans even wennen zijn, aangezien Patrick Swayze in ieder geval niet terug zal keren. Hij overleed in 2009 na complicaties vanwege zijn gevecht tegen kanker.

Het script van de film wordt geschreven door de schrijvers van Five Feet Apart (2019) en The Curse of La Llorona (2019). Ook regisseur Jonathan Levine (bekend van 50/50 (2011) en Long Shot (2019)) en Gillian Bohrer, producer van Warm Bodies (2013), zijn aan het project verbonden. Of het echt een vervolg wordt, zal dus nog moeten blijken. In ieder geval kan je de originele Dirty Dancing wel zo vaak als je wil herkijken op Netflix of Amazon Prime Video.

Dirty Dancing (1987)
7.0
Het verwende meisje Frances Houseman, bijgenaamd Baby, brengt de zomervakantie van 1963 door in een vakantiepark in Catskills.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'Dirty Dancing' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

FilmsDirty Dancing (1987)

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten