Viola Davis zegt zichzelf verraden te hebben met haar rol in 'The Help'

Viola Davis zegt zichzelf verraden te hebben met haar rol in 'The Help'
15 juli 2020 om 14:39

Viola Davis liet zich al eerder uit over het feit dat het haar spijt dat ze in 2011 een rol speelde in The Help (2011). In een recent interview in Vanity Fair neemt de actrice uitgebreid de tijd om haar bedenkingen toe te lichten.

In het kader van de recente Black Lives Matter-protesten vertelt de actrice hoe de film in eerste instantie is gericht op witte kijkers.

Niet veel verhalen richten zich op onze menselijkheid. In plaats daarvan gaat het vooral over het idee over wat het betekent om zwart te zijn.

Wit perspectief

Davis legt vervolgens uit dat hoewel de film misschien wel inzicht geeft in bepaalde ervaringen van zwarte Amerikanen, de centrale verhaallijn en de structuur van de film niet bij zouden dragen aan een breder begrip van de cultuur van zwarte Amerikanen.

Ondanks haar bedenkingen benadrukt Davis dat ze geen spijt heeft van het werken met de cast en crew. De actrice vertelt dat ze tot het inzicht kwam dat de film zich voornamelijk richt op witte kijkers door haar eigen personage Aibileen. Zij zou de kijkers op het verkeerde been hebben gezet door het verhaal te vertellen vanuit een wit perspectief.

Het witte publiek kan hooguit zitten en een academische les krijgen in hoe we zijn. Dan verlaten ze de bioscoop en praten ze over wat het betekende. Ze zijn niet geraakt door wat ze gezien hebben en wie we waren.

Davis nam de rol op zich in de hoop dat de film succesvol zou zijn en het haar op de kaart zou zetten. Dat zou volgens haar iets zijn wat maar weinig zwarte vrouwen proberen. Er kleefde voor haar echter altijd een gevoel van teleurstelling aan het project.

The Help (2011)
8.0
In de jaren 60 is Skeeter (Emma Stone) een meisje uit het zuiden van de VS die midden in de maatschappij staat.

Er is niemand die niet vermaakt wordt door The Help. Maar er is een deel van mij dat het gevoel heeft dat ik mezelf en de mensen om mij heen heb verraden, omdat ik in een film speelde die er nog niet klaar voor was om de hele waarheid te vertellen.

Ten tijde van de Black Lives Matter-protesten stond The Help bovenaan de meest bekeken-lijst van Netflix. Veel filmcritici en schrijvers wezen er toen op dat er andere films zijn die voor meer inzicht en begrip zouden zorgen.

Davis aarzelde om deel te nemen aan de Black Lives Matter-protesten omdat ze plaatsvonden midden in een pandemie. In plaats daarvan organiseerde ze een kleine demonstratie in Studio City waar het verplicht was om een mondkapje te dragen. De actrice besluit dat de recente protesten haar niet wakker hebben geschud. Al haar acties en daden zijn volgens eigen zeggen altijd al een daad van protest geweest.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still Viola Davis in 'The Help' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Films Algemeen CelebritiesThe Help (2011)

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten