Historisch kostuumdrama met Saoirse Ronan en Margot Robbie nu te zien op Netflix

Historisch kostuumdrama met Saoirse Ronan en Margot Robbie nu te zien op Netflix

Aangenomen wordt dat koningin Elizabeth I van Engeland en koningin Mary Stuart van Schotland elkaar nooit ontmoet hebben, maar de makers van Mary Queen of Scots (2018) speelden toch met het idee hoe een ontmoeting zou zijn geweest. Voor het eerst zullen de twee monarchen, gespeeld door Margot Robbie en Saoirse Ronan, elkaar in de ogen kijken. Mary Queen of Scots is nu te zien op Netflix.

Mary Queen of Scots werd geregisseerd door nieuwkomer Josie Rourke en ontving twee Oscarnominaties. De een voor beste prestatie op het gebied van make-up en haarstyling, de ander voor beste kostuums.

Het verhaal gaat over het dramatische leven van de charismatische Stuart. Toen zij op haar 18e alleen kwam te staan na het overlijden van haar man, de Franse koning, werd de koningin onder druk gezet om te hertrouwen. Stuart dacht er echter anders over en besloot terug te keren naar haar geboorteland Schotland. Zo simpel als gezegd was het niet, want aan het hoofd van Engeland stond de ijskoude Elizabeth I die zich zeer bewust was van de dreiging van Stuart, die via haar voorouderlijke bloedlijn ook aanspraak kon maken op de Engelse troon. Stuart laat zich echter niet tegenhouden en de gevolgen zijn schokkend.

Mary Queen of Scots (2018)
6.3
Kijk op Netflix • 'Mary Queen of Scots' gaat in op het turbulente leven van de charismatische Mary Stuart (Saoirse Ronan). Op haar zestiende werd ze koningin van Frankrijk, op haar achttiende was ze al weduwe.

Mary Queen of Scots is vanaf vandaag te zien op Netflix.

Beeld: Still 'Mary Queen of Scots' via TMDb

Deel dit artikel

Meer over:

Video on demand Films Netflix Netflix-tipsMary Queen of Scots (2018)

Meer Netflix

Meer Netflix

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws