Europa pas in 2024 aan de beurt voor samenvoegen HBO Max en Discovery+

Europa pas in 2024 aan de beurt voor samenvoegen HBO Max en Discovery+

Na de Warner Bros.-overname van Discovery was het lange tijd onduidelijk wat er met de twee streamingdiensten, HBO Max en Discovery+, zou gebeuren. Vandaag komt daar eindelijk duidelijkheid in: de twee diensten worden (in ieder geval in de VS) samengevoegd tot één dienst. Ook is eindelijk bekend wanneer dit ongeveer zal gebeuren.

Twee unieke diensten komen samen

De twee diensten die samenkomen zijn beiden uniek, zo benadrukt ook Warner Bros. Discovery CEO JB Perrette. Hij legt uit dat HBO Max meer draait om grote series als Succession (2018– ) en de aankomende Game of Thrones-prequel House of the Dragon (2022– ), terwijl Discovery+ meer is voor het "makkelijk kijken" door de vele realityseries op de dienst.

Het zal dus nog een flinke klus worden om deze twee verschillende streamingdiensten bij elkaar te voegen. Dat gaan dan ook tijd kosten, aldus Perrette: "Er is nog veel te doen, we zijn vastbesloten om het goed te doen, wat wel wat tijd zal kosten". Vooralsnog is het niet bekend hoe de nieuwe dienst zal heten, of de prijs veranderd en of alle films & series van beide diensten hierop te zien zal blijven zijn.

VS komende zomer, Europa in 2024

Wat wel bekend is, is dat we nog even hebben tot deze grote verandering gaat plaatsvinden. Warner Bros. Discovery hoopt in de zomer van 2023 al de samengevoegde dienst te lanceren in de VS, terwijl wij in Europa nog zullen moeten wachten tot begin 2024.

Onze primaire focus voor de uitrol zal liggen in de markten waar HBO Max al is gelanceerd. We zijn van plan de dienst achtereenvolgens te lanceren, te beginnen in de VS komende zomer. Latijns-Amerika zal later in het jaar volgen. Europese markten met HBO Max zullen volgen in het begin van '24.

JB Perrette van Warner Bros. Discovery
Beeld: Via depositphotos
Tekst: Bron

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Algemeen Video on demand HBO Max Discovery+

Meer HBO Max

Meer HBO Max

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws