Kevin Spacey moet de makers van 'House of Cards' miljoenen aan schadevergoeding betalen

Kevin Spacey moet de makers van 'House of Cards' miljoenen aan schadevergoeding betalen

Kevin Spacey moet House of Cards-producent MRC bijna 31 miljoen dollar betalen voor vermeend seksueel wangedrag achter de schermen van de Netflix-serie. Dat heeft de rechtbank in Los Angeles vannacht bekendgemaakt. De rechter liet daarbij weten dat het een spannende zaak was.

Spacey, nu 63, speelde hoofdpersoon Frank Underwood in House of Cards en werd uit de serie geschrapt nadat er beschuldigingen waren geuit dat hij jonge mannen seksueel misbruikte. Een van die beschuldigen ging over seksueel wangedrag jegens een productie-assistent. De beschuldigingen zorgden ervoor dat MRC een onderzoek instelde en uiteindelijk zijn acteer- en productiecontract in 2017 beëindigde.

Als gevolg van Spaceys ontslag moesten de makers het personage van de acteur uit de serie schrijven. Daardoor werd een flink verlies geleden, en daarom moet Spacey de makers van de serie nu bijna 31 miljoen dollar betalen. Dat is zo'n 30,3 miljoen euro.

Dat is een flink bedrag, maar volgens de makers dekt het de kosten die gemaakt zijn. Tijdens de productie van House of Cards ging er veel tijd en geld zitten in het schrijven en film van het laatste seizoen, waar toen grote aanpassingen in moesten worden gemaakt. Het moest bovendien nogal worden ingekort én het imago van de serie was door de beschuldigingen aan het adres van hoofdrolspeler Spacey nogal beschadigd.

Dat de makers een schadevergoeding eiste van de acteur, is al een tijd bekend. Vorig jaar in november oordeelde de rechtbank al in het nadeel van Spacey, maar die ging vervolgens in hoger beroep. Nu moet hij het bedrag alsnog betalen.

House of Cards (2013–2018)
8.7
Francis Underwood (Kevin Spacey) is een meedogenloos en slinks congreslid. Hij doet er alles aan om aan de macht te komen in Washington D.C.
Beeld: Still 'House of Cards' via TMDb
Tekst: Bron

Deel dit artikel

Meer over:

Celebrities Series Video on demand NetflixHouse of Cards (2013–2018)

Meer Netflix

Meer Netflix

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws