Films op tv: alle filmtips voor komende week

Films op tv: alle filmtips voor komende week

Elke dag lichten we de beste film op tv uit zodat het kiezen van een film die op televisie te zien is, nog makkelijker wordt. Ook deze week worden er weer een aantal goede films uitgezonden, met onze favoriet van de week, tweevoudig Oscarwinnaar There Will Be Blood (2007).

Uitgelichte films op tv week 32

Vandaag kijk je op Net 5 naar Harrison Ford in Indiana Jones and the Temple of Doom (1984). Indiana Jones werkt samen met zangeres Wilhelmina "Willie" Scott en de 12-jarige jongen Short Round. Zij komen terecht in een klein noodlijdend dorpje in India, waar de mensen geloven dat kwade geesten al hun kinderen hebben weggenomen nadat een heilige edelsteen was gestolen.

Dinsdag kijk je naar Dances with Wolves (1990). Luitenant John Dunbar, die tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog naar een afgelegen buitenpost in de wildernis van het Dakota-gebied is gestuurd, komt in contact met de plaatselijke Sioux-stam en wordt uiteindelijk door hen opgenomen. Als het leger oprukt over de vlaktes, moet John een beslissing nemen die niet alleen hem zal beïnvloeden, maar ook de levens van de inboorlingen die hij nu zijn volk noemt. De klassieker is nu ook te zien via Pathé Thuis.

Bekijk hier de trailer van Dances With Wolves:

Woensdag zendt Canvas Robert Eggers' The Witch (2015) uit. In een geïsoleerde omgeving in New England, rond 1630, leiden William en Katherine samen met hun vijf kinderen een toegewijd christelijk leven. Hun huis ligt aan de rand van een ondoordringbare wildernis. Als hun pasgeboren zoon op mysterieuze wijze verdwijnt en de oogst ook nog eens mislukt, lopen de spanningen binnen het gezin zeer hoog op.

Donderdag viert Paramount Network met There Will Be Blood (2007). Daniel Plainview (Daniel Day-Lewis) werkt in de olie-industrie en brengt zijn dagen door met het oogsten van het geld uit ontdekte olie. Wanneer Paul Sunday vraagt om naar de olie te graven bij zijn familie thuis, vindt hij het te moeilijk om te weerstaan. Al snel zit hij in Little Boston, Californië. Niet iedereen is blij hem te zien als de spanning toeneemt tussen Daniel en prediker Eli Sunday en de hebzucht.

There Will Be Blood (2007)
8.2
Kijk op Pathé Thuis • Daniel Plainview (Daniel Day-Lewis) en zijn zoon zijn zelfstandige oliehandelaren, op zoek naar een beter leven in Californië rond het begin van de 20e eeuw.

Vrijdag kijk je naar Natalie Portman in Oscarwinnaar Black Swan (2010). Nina Sayers is danseres bij een balletgezelschap in New York City, maar het ontbreekt haar aan zelfvertrouwen. Nina lijkt toch haar doel te bereiken wanneer de artistiek directeur van het gezelschap, Thomas Leroy, haar selecteert als de hoofdrolspeelster in hun nieuwe productie van Het Zwanenmeer. Leroy is echter eerlijk als hij haar vertelt dat hij er niet aan twijfelt dat ze de rol van de witte zwaan aankan, maar dat hij er niet zeker van is dat ze de rol van de zwarte zwaan aankan.

Zaterdag is het de beurt aan Marlon Brando en Al Pacino in The Godfather (1972). Michael, de jonge en idealistische zoon van Vito Corleone, het hoofd van de machtigste maffiaclan in New York, keert terug naar huis als oorlogsheld en is vastbesloten zijn eigen leven te leiden. Maar tragische omstandigheden dwingen hem de erfenis van zijn familie onder ogen te zien.

Bekijk hier de trailer van The Godfather:

NPO 2 sluit de week af met de komische dramafilm Synecdoche, New York (2008). Het leven ziet er somber uit voor theaterregisseur Caden Cotard: zijn vrouw en dochter hebben hem verlaten, zijn therapeut helpt hem niet met zijn problemen, en een vreemde ziekte zorgt ervoor dat zijn lichaam ermee ophoudt. Als onderdeel van zijn nieuwe toneelstuk besluit Caden een levensgrote replica van New York te maken in een pakhuis.

Staat hier niets voor je tussen, of heb je de bovenstaande films al gezien? Bekijk dan elke dag via de volgende pagina het complete overzicht van alle films op tv.

Beeld: Still 'There Will Be Blood' via TMDb

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Films Televisie

Meer televisie

Meer televisie

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws