Biopic in de maak over Hollywood-legende Cary Grant met 'Harry Potter'-acteur Jason Isaac in hoofdrol

Biopic in de maak over Hollywood-legende Cary Grant met 'Harry Potter'-acteur Jason Isaac in hoofdrol

Het leven van Hollywoodster Cary Grant wordt binnenkort omgetoverd tot een film. Grant is bekend van gouden klassiekers waaronder Alfred Hitchcocks Oscargenomideerde North by Northwest (1959) en To Catch a Thief (1955). De acteur die geboren werd als Archibald Alexander Leach, zal worden geportretteerd door Jason Isaacs.

De film die de titel Archie krijgt neemt ons helemaal mee terug naar de geboorte van Grant in 1904 te Bristol. Hij groeide op in extreme armoede, had te maken met het overspel van zijn vader en verloor ook nog eens op jonge leeftijd zijn oudere broer John. Op zijn veertiende verhuisde, toen nog Archie, naar de Verenigde Staten waar hij later bekend werd onder zijn artiestennaam Cary Grant.

De film zal ook aandacht besteden aan Grants roem, het hoogtepunt van zijn carrière en natuurlijk ook enkele tegenvallers zoals zijn wanhoop na twee mislukte huwelijken. Grant werd twee keer genomineerd voor een Oscar en werkte met de grootste sterren van zijn tijd waaronder Sophia Loren, Grace Kelly en Ingrid Bergman.

Isaacs die veel van ons zullen kennen als de vader van de gemene Draco Malfidus, Lucius Malfidus, is enthousiast over zijn rol:

Er was maar één Cary Grant en ik zou nooit zo dom zijn om in zijn iconische schoenen te stappen. Archie Leach daarentegen, kon qua persoonlijkheid niet verder verwijderd zijn van de persoon die hij voordeed te zijn om zichzelf te redden.

Jason Isaacs

Zowel Grants kleindochter Jennifer en zijn ex-vrouw Cannon staan achter de film. Zij hebben het script al in mogen zien en beschrijven het als intelligent, begripvol en een briljante weerspiegeling.

Beeld: Still 'North by Northwest' via TMDb
Tekst: Bron

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Films Celebrities

Meer celebrities

Meer celebrities

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws